Basescu, despre o "revolta a islamistilor pe teritoriul UE" si candidatura la Primaria Capitalei (Video)

Marti, 12 Ianuarie 2016, ora 15:58
6800 citiri
Basescu, despre o "revolta a islamistilor pe teritoriul UE" si candidatura la Primaria Capitalei (Video)
Foto: B1TV

Fostul presedinte Traian Basescu, actualul lider al Miscarii Populare, a declarat ca Europa trebuie sa se pregateasca pentru "socul cultural" pe care il va provoca venirea pe teritoriul ei a 8-9 milioane de islamisti, solutia corecta, in opinia sa, fiind finantarea actualelor tabere de refugiati.

Intr-o conferinta de presa sustinuta, marti, la sediul central al Miscarii Populare, Traian Basescu si-a exprimat ingrijorarea generata de afirmatiile facute luni de ministrul german al Dezvoltarii, Gerd Muller, conform carora, dupa evaluarile sale, "8-9 milioane de islamisti asteapta sa intre in Europa in perioada urmatoare".

"Europa trebuie sa se pregateasca si sa fie capabila sa se protejeze de socul cultural, de terorism, de incapacitatea acestor oameni de a se adapta civilizatiei europene. Ei vin din state construite, asezate, cu institutiile dupa Coran, or Europa este laica.

Ei vin din state in care diferenta de tratament intre femeie si barbat e uriasa, din culturi in care dispretul pentru femei este total. Cine crede ca ii integreaza, mai ales ca in comunitatile lor traiesc dupa obiceiurile cu care au venit, nu accepta nici macar legislatia statelor in care s-au stabilit?", a intrebat retoric Traian Basescu.

In opinia fostului presedinte, "solutia corecta este sa finantam acesti refugiati in taberele in care se afla, din Turcia, Liban, Iordania, nordul Africii".

"Acest lucru il poate face Europa si il poate face bine. Ma intreb de ce nu il face, pentru ca problema migratiei islamiste nu este de moment, e pe termen lung. N-as vrea sa ne trezim cu o revolta a islamistilor pe teritoriul UE, dincolo de atentate. Trebuie multa grija, determinare si viziune pentru oamenii politici de varf la nivelul UE", a mai spus liderul Miscarii Populare.

Cum au schimbat atacurile de la Koln perceptia germanilor despre imigranti

"Ciolos, tratat de Merkel ca un copil de mingi"

Traian Basescu a tinut sa comenteze si vizita facuta de premierul Dacian Ciolos in Germania, subliniind faptul ca a fost o vizita de lucru, nu una oficiala.

Liderul MP a sustinut ca Angela Merkel l-a tratat pe premierul roman "ca pe un copil de mingi", singurul ei obiectiv fiind de a-i spune pozitia Germaniei fata de Romania.

In context, Traian Basescu a subliniat faptul ca Romania ar fi putut intra in Spatiul Schengen, daca nu ar fi avut loc evenimentele din vara lui 2012.

"Romania a ratat intrarea in Spatiul Schengen in 2012, sa va fie foarte clar. Sunt documente ale UE care probeaza ca se aprobase in Consiliul European discutarea intrarii la Consiliul JAI din octombrie 2012. Lovitura de stat aplicata de USL sub conducerea 'inteleapta' a celor doi copresedinti, Crin Antonescu si Victor Viorel Ponta, a facut ca Romania sa iasa din traiectoria de intrare in Spatiul Schengen. (...)

In 2012 se punea problema ca Romania sa isi autoverifice functionarea justitiei si sa isi intocmeasca singura raportul de progres pe MCV, dar lovitura de stat condusa de cei doi politicieni a facut ca subiectul sa fie scos de pe agenda Consiliului, a JAI, a UE in general. Ma intreb: cei doi oameni politici, ce s-a mai ales de ei? Pe unde or fi marii politicieni din vara lui 2012, Crin Antonescu si Victor Viorel Ponta? Asta e rezultatul aventurierilor in politica", a comentat Traian Basescu.

Ciolos, la Berlin: Romania vrea intr-un Schengen securizat, solid. Merkel: Asteptam MCV-ul (Video)

Ministrul Curaj, somat sa solutioneze problema doctoratelor plagiate

Pe de alta parte, Traian Basescu l-a criticat pe ministrul Educatiei, Adrian Curaj, pentru ca a desfiintat comisia care evalua doctoratele, in contextul scandalului de plagiat in care este implicat ministrul de Interne, Petre Toba, fara sa actualizeze procedura.

"A desfiintat comisia care putea sa il evalueze pe dl doctor Toba si n-a mai pus nimic in loc. Asta ne arata slabiciunile si dependenta uriasa pe care o are guvernul Ciolos de vointa altora, din afara guvernului. In mod normal, daca era un guvern pe picioarele lui, acest guvern stabilea metodologia de evaluare a doctoratelor inca de cand a desfiintat comisia. (...)

Miscarea Populara ii cere public dl ministru Curaj sa dea urgent o solutie de verificare a doctoratelor, atat al membrului guvernului Toba, cat si al celorlalte supuse suspiciunii publice, in mod special al celor coordonate de prof. univ. dr Gabriel Oprea", a mai declarat Traian Basescu.

Fara aliante electorale pentru MP

In ceea ce priveste pregatirea partidului sau pentru alegerile locale si parlamentare care au loc anul acesta, Traian Basescu a declarat ca s-au definitivat listele pentru candidatii la functiile de primari si la consilii, locale si judetene.

"Analiza va fi definitiva la 16 ianuarie, cand vom avea Consiliul National, care se va tine la Parlament. (...) Obiectivul ramane 10 - 12% vot la consilii, ca vot politic, ne dorim sa castigam si cateva primarii, dar vom vedea", a mai declarat Traian Basescu.

Liderul MP a dezmintit categoric zvonurile ca partidul sau ar intentiona sa preia UNPR.

"Nu exista asemenea discutii, nu avem nicio legatura cu acea dezinformare vehiculata in media. (...) Vrem sa ne mentinem cu emblema de partid nou. Chiar daca eu sunt vechi, iti trebuie si cativa batrani pe langa casa (...) Nu avem in vedere preluarea de membri de la UNPR, Geoana, de la nimeni (...) Nu vizam nicio politica de aliante, nu antamam nimic, nu discutam cu nimeni probleme legate de aliante", a subliniat in mod repetat Traian Basescu.

Intrebat de jurnalisti daca va candida la Primaria Capitalei, asa cum se zvoneste in presa, fostul primar general a ras.

"Vreti sa va spun secrete? Niciodata n-am exclus, dar nici n-am asumat c-o voi face", a raspuns acesta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#Basescu islamisti Europa, #Basescu aliante Miscarea Populara, #Basescu Curaj plagiat, #Basescu candidatura Primaria Capitalei , #presedinte Miscarea Populara