Basescu ii da replica lui Iohannis: E imposibil sa-i selectam pe islamistii buni de cei rai

Miercuri, 18 Noiembrie 2015, ora 18:31
5567 citiri
Basescu ii da replica lui Iohannis: E imposibil sa-i selectam pe islamistii buni de cei rai
Foto: Arhiva / B1TV

Traian Basescu, liderul Miscarii Populare, afirma ca atentatele de la Paris reprezinta "un succes enorm al terorismului" pe teritoriul Europei, care a tensionat foarte tare structurile de securitate europene.

Afirmatiile au fost facute la scurt timp dupa ce presedintele Klaus Iohannis a subliniat ca "populatia musulmana la noi nu va fi supervizata" si ca stigmatizarea intregii comunitati musulmane, dupa atentatele de la Paris, ar creste riscul unui razboi mondial.

Iohannis avertizeaza ca daca vom stigmatiza musulmanii dupa atentatele de la Paris riscam un razboi mondial

"Am vazut declaratia. Spune ca Romania nu ii va supraveghea pe mulsumani. Dar nu a pus nimeni problema supravegherii musulmanilor care traiesc de secole aici, in special in Dobrogea, sunt integrati, parte a natiunii romane, cu valorile lor, pe are le-au adaptat la realitatile Romaniei.

Aici vorbim despre riscuri de securitate pe fond, pe termen scurt si mediu, si de fibra crestina a Europei pe termen lung. Sunt aspecte diferite, dar la fel de importante", a declarat Traian Basescu, intr-o interventie telefonica la postul B1TV.

In context, fostul presedinte al Romaniei a mai afirmat ca serviciile de securitate europene se simt depasite de riscuri si reactioneaza conform asteptarilor teroristilor.

"Ce se intampla de 48 de ore in Europa e un succes enorm al terorismului plantat deja pe teritoriul UE (...) A tensionat la maxim structurile de securitate ale statelor europene.

Orice hartie aruncata printr-o gara declanseaza evacuari, sunt ca un tragator la tinta caruia ii tremura degetul pe tragaci. Asta arata incapacitatea de a fi calmi. De ce nu gasim formulele ca daca si-a uitat un berbec o valiza, sa nu evacuam gara?", a intrebat retoric Traian Basescu, exprimandu-si convingerea ca "in momentul de fata teroristii rad".

Focuri de arma si explozii la Paris: Teroristi "neutralizati", o femeie kamikaze s-a aruncat in aer

Fostul sef al statului a mai afirmat ca dupa "groaznicul" atentat de la Paris, serviciile de securitate au inceput sa "oboseasca populatia" cu tot felul de actiuni, facand trimitere la alarmele false din ultimele zile.

Alerta pe aeroportul din Copenhaga: Un terminal a fost evacuat

Alerta in Londra: O statie de metrou a fost evacuata

"Serviciile de securitate se simt depasite de riscuri (...) Din pacate, structurile de securitate reactioneaza pe pofta teroristilor", a adaugat fostul sef al statului.

In ceea ce priveste atentatul de la Paris, Traian Basescu a subliniat ca "este un esec major al serviciilor de securitate franceze".

De asemenea, acesta s-a arata convins ca Romania este foarte bine protejata, dar si ca in acest moment se mareste enorm riscul ca asemenea atentate sa se produca si la noi.

"Serviciile de securitate romanesti sunt foarte bine puse la punct, dar a primi un grup de islamisti educati in spiritul dispretului pentru crestinism si pentru regulile noastre reprezinta un risc suplimentar (...)

Este imposibil sa ii selectam pe cei buni de cei rai, 5% daca sunt (rai, n.red.), nu ne putem permite sa riscam securitatea cetatenilor europeni de dragul umanitarismului. Raspunsul meu este nu!", a declarat Traian Basescu, referindu-se din nou la cotele de refugiati impuse statelor europene, inclusiv Romaniei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#Basescu Iohannis musulmani, #Basescu atentat Paris, #Basescu islamism, #Basescu refugiati , #presedinte Miscarea Populara