Candidatul MP condamnat pentru ucidere din culpa s-a retras din cursa electorala

Sambata, 06 Februarie 2016, ora 20:57
3857 citiri
Candidatul MP condamnat pentru ucidere din culpa s-a retras din cursa electorala
Foto: captura YouTube/Bihor Sport

Horea Vuscan (foto) si-a retras candidatura la Primaria Municipiului Oradea din partea Miscarii Populare (MP), a declarat, sambata, presedintele executiv al partidului, Eugen Tomac.

"Dl Horea Vuscan si-a retras candidatura de la Oradea. A fost unul dintre subiectele dezbatute in cadrul Colegiului National. In urma discutiilor, colegul nostru a decis sa se retraga din cursa pentru Oradea", a spus Tomac.

El a precizat ca Vuscan si-a prezentat in sedinta situatia, dar, in urma "valului de reactii care a existat", a decis sa se retraga.

Fotografia zilei: Basescu merge la Oradea pe mana unui condamnat penal

Tomac a spus ca in sedinta s-au prezentat candidaturi pentru municipii si orase. "Suntem un partid nou, vom avea candidati noi. Vor fi candidati oameni tineri", a sustinut liderul MP.

Presedintele Miscarii Populare, Traian Basescu, le-a atras atentia sambata liderilor MP ca exista candidati la locale care nu sunt sinceri in ceea ce priveste trecutul lor, criticand faptul ca a aflat din presa ca un reprezentant al partidului a fost condamnat pentru ucidere din culpa.

Basescu, deranjat ca a aflat din presa ca un candidat la primarie a fost condamnat pentru ucidere din culpa

"Ar putea fi si incidente si am observat un lucru asupra caruia va atentionez: sunt foarte multi oameni care vin in organizatii in ultima perioada. Atentie ca unii dintre ei, eu stiu doua cazuri in care sinceritatea nu-i da afara din casa cand se prezinta", a spus Basescu, la inceputul sedintei Colegiului National al Miscarii Populare.

El i-a atentionat pe liderii MP asupra "cunoasterii reale a celor care vin sa se inscrie in partid in ultima perioada".

"Este neplacut sa aflam ca a avut o condamnare pentru ucidere din culpa pentru un accident auto, dar este neplacut sa o aflam de la presa locala, sa nu ni se spuna cand vine sa se inscrie in organizatie. Eu nu spun ca un accident auto nu i se poate intampla oricui, (...) dar trebuie sa stim despre aceasta realitate din istoria cuiva care vrea sa se inscrie in Miscarea Populara", a afirmat Traian Basescu.

La sedinta Colegiului National al MP a participat si Horea Vuscan, anuntat marti candidat la Primaria municipiului Oradea.

Potrivit presei locale, Vuscan are o condamnare la doi ani de inchisoare cu suspendare, pentru ucidere din culpa, dupa ce in anul 2003 a fost implicat intr-un accident rutier soldat cu trei morti.

Initial, Vuscan a precizat, in contextul declaratiilor presedintelui MP, ca nu-si va retrage candidatura.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Horea Vuscan nu mai candideaza, #Horea Vuscan candidat Miscarea Populara, #Horea Vuscan , #presedinte Miscarea Populara