Cu fata la alegatori: Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală. Sociolog: Se vor faulta unul pe celălalt

Traian Basescu, despre cei trei "copii de suflet": Kovesi, Stanciu si Coldea - Sunt creatia mea! (Video)

Marti, 12 Ianuarie 2016, ora 23:01
6452 citiri
Traian Basescu, despre cei trei "copii de suflet": Kovesi, Stanciu si Coldea - Sunt creatia mea! (Video)
Foto: Captura Romania TV

Fostul presedinte Traian Basescu, in prezent lider al Miscarii Populare (MP), a declarat, marti seara, ca Florian Coldea, Codruta Kovesi si Livia Stanciu sunt "copiii sai de suflet", "creatia mea".

Traian Basescu a declarat ca i-ar numi si acum in functii. "Pe oamenii astia i-am creat eu", a spus el la Romania TV.

Traian Basescu, despre condamnarea fratelui sau: Suspectez o inscenare - Ce spune despre propriile dosare

Referindu-se la Codruta Kovesi, procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie, Traian Basescu isi aminteste cum s-a oprit asupra ei. "Codruta era un copil de 28 sau 29 de ani din Sibiu, procuror care facuse vreo 3 dosare. (...)

Tinta mea era sa gasesc o femeie si sa fie tanara. Era cel mai tanar procuror de pe lista care mi-a fost prezentata. Daca imi aduc bine aminte, avea trei dosare care se finalizasera cu condamnare. Zic: Procuror tanar, rata de succes 100%, femeie. Pe Codruta o vreau procuror general", a spus Basescu.

Totusi, referindu-se la cei trei, dar mai cu seama la Kovesi, fostul presedinte a tinut sa puncteze ca "puterea poate corupe", ca "te poti imbolnavi de putere" si ca dupa atatia ani petrecuti in functii "cu asemena putere", poate ca se impun niste schimbari.

Ministrul Justitiei revine: Iau categoric in calcul reinvestirea lui Kovesi la sefia DNA

"Mi-a placut Coldea ca era istet, era tanar, arata bine"

In ceea ce-l priveste pe Florian Coldea, adjunctul sefului SRI, Traian Basescu isi aminteste: "Coldea era un maioras. Structurile militare romanesti au maiori cat sa impanzesti Marea Neagra. Am pus ochii pe el si am spus ca ii dau o sansa. A fost facut locotenent-colonel si prim-adjunct al sefului SRI".

Intrebat de ce s-a oprit tocmai asupra lui, Basescu a continuat: "Mi-a placut ca era istet, era tanar, arata bine, era adjunctul la Directia Antitero. Zic: 'Daca acesta a avut curaj sa il faca adjunct la Brigada Antitero, de ce nu l-as putea face eu prim-adjunct la SRI?'".

Intrebat cine stie mai multe despre celalalt, Coldea despre Basescu sau invers, fostul presedinte nu a dat un raspuns, afirmand insa: "Coldea este omul care era maior; l-am luat maior si l-am lasat general cu trei stele", afirmand ca in trecut acesta nu era decat "un copil de trupa fata de ceea ce e acum".

Referindu-se la cei trei, Traian Basescu a conchis: "Nu ma pot dezice de ce am facut, nici macar moral, daramite sufleteste".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
#Traian Basescu Kovesi, #Basescu Codlea numire, #Basescu Livia Stanciu, #Basescu Kovesi Coldea , #presedinte Miscarea Populara