Traian Basescu, mesaj pentru Iohannis: Sa nu se lase papusarit de Voiculescu (Video)

Duminica, 21 Februarie 2016, ora 21:45
8999 citiri
Traian Basescu, mesaj pentru Iohannis: Sa nu se lase papusarit de Voiculescu (Video)
Foto: Facebook/Traian Basescu

Traian Basescu a vorbit, duminica seara, despre afirmatiile controversate ale presedintelui Klaus Iohannis din aceasta saptamana referitoare la situatia in care se afla televiziunile trustului Intact, notificate de ANAF ca trebuie sa paraseasca sediul.

In opinia fostului sef al statului a fost vorba de trei componente: Dan Mihalache, propria situatie a lui Klaus Iohannis, fiind si el in pericol de a fi executat, si teama de Dan Voiculescu.

"La Iohannis au fost mai multe componente. In primul rand a fost componenta Mihalache. Stim foarte bine ca Dan Mihalache a fost cu Mihai Gadea in Germania, in SUA. Un alt element a fost propria situatie. Si el (Klaus Iohannis - n.red.) e in situatia in care poate fi executat.

Al treilea element este teama de Voiculescu. Teama este de trustul media pe care il controleaza. La mine de 10 ani televiziunile lui Voiculescu incearca sa ma doboare dar nu reusesc. Probabil ca domnul Iohannis nu este pregatit pentru un astfel de tratament. Ca si comandant de nava eu am trecut prin valuri, prin foc. Credeti ca imi e teama de niste vorbe?", a explicat Traian Basescu la Romania Tv.

Fostul presedinte a vorbit si despre o fotografie postata, sambata, pe contul sau de Facebook in care este infatisat Dan Voiculescu manevrand o papusa ce seamana cu Klaus Iohannis.

Foto: Facebook/Traian Basescu

"Este o poza realizata de un domn de la Timisoara, dansul face caricaturi si mi-a trimis-o pe mail", a precizat Traian Basescu.

Intrebat ce mesaj vrea sa ii transmita sefului statului, Basescu a spus: "Sa nu se lase papusarit de Voiculescu, acesta este mesajul".

Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, a comentat, miercuri, cazul televiziunilor trustului Intact, care au fost notificate, luni, de ANAF ca trebuie sa paraseasca sediul in cinci zile.

Iohannis, despre cazul Antenelor: Abordarea heirupista a ANAF - cel putin nepotrivita, daca nu discutabila (Video)

"Eu cred ca ati ajuns intr-o situatie neplacuta si inutila. In primul rand, cred ca libertatea de exprimare in media nu poate fi suprimata pentru banale motive administrative. In al doilea rand, aceasta abordare heirupista din partea ANAF-ului mi se pare cel putin nepotrivita, daca nu discutabila.

In fine, am constatat, din discutii pe care le-am avut, ca exista deschidere la factorii de decizie si cu siguranta prin discutii asezate si calme pana la urma se gasesc solutii convenabile", a declarat Iohannis.

Mii de oameni au dezaprobat insa declaratia presedintelui, multi exprimandu-si retragerea sustinerii prin retragerea "like"-ului de pe pagina de Facebook a sefului statului.

Razbunarea Facebook-ului dupa ce Iohannis a aparat Antena3: Sute de critici si mii de fani pierduti (Foto&video) UPDATE

Ulterior, presedintele Klaus Iohannis a tinut sa dea explicatii vineri noapte, de la Bruxelles, in legatura cu declaratiile sale in care a condamnat Fiscul pentru actiunea "heirupista" de recuperare a prejudiciul de 60 de milioane de euro din dosarul ICA.

Iohannis se dezice de Antena3: Am inteles mesajul via Facebook. Nu sunt apropiat de aceasta televiziune

"Eu nu sunt apropiat de aceasta televiziune, de acest trust de presa, poate unii sau altii isi amintesc ca, dimpotriva, campania din noiembrie-decembrie 2014, campania media care s-a purtat, accentele au fost tocmai de alta natura. Nu exista niciun fel de intentie din partea mea, nu a existat si nu are de ce sa existe sa apar pe cineva in fata legii", a explicat presedintele Klaus Iohannis.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Traian Basescu Klaus Iohannis Antena3, #Traian Basescu Antena3, #Traian Basescu Dan Voiculescu , #presedinte Miscarea Populara