Basescu: Asa cum am lucrat cu Guvernul Boc, puteam sa lucrez si cu Guvernul Ponta

Joi, 19 Iulie 2012, ora 19:39
4140 citiri
Basescu: Asa cum am lucrat cu Guvernul Boc, puteam sa lucrez si cu Guvernul Ponta
Foto: Radio Romania Actualitati

Presedintele suspendat Traian Basescu a declarat ca ar fi vrut sa lucreze cu Guvernul Ponta asa cum a lucrat si cu Guvernul Boc, si ca nimeni nu a impiedicat guvernarea social-liberala sa coabiteze cu seful statului.

"Asa cum am lucrat cu Guvernul Boc, asa as fi vrut sa lucrez si cu Guvernul Ponta, pentru ca i-am dat mandatul lui Victor Ponta. Iar ei nu s-au ocupat de guvernare, au decapitat conducerea statului.

Nu au facut nimic in intervalul asta, de cand sunt la Putere, leul s-a devalorizat. Cine i-a oprit sa coabiteze cu mine? Le-am oferit coabitarea desemnandu-l pe Ponta", a spus Traian Basescu, joi, intr-o emisiune la Radio Romania Actualitati.

Basescu, despre PDL: Imi reprosau prea multe arestari din cadrul partidului. Maraiau

Presedintele suspendat a subliniat ca nu va fi "sluga intereselor oamenilor din Parlament".

"Ei vor un presedinte care sa le rezolve problemele - Avem dosar penal, vorbeste cu procurorii sa-i lase in pace!. Vor un presedinte sluga, care sa stea incovoiat in fata lor, care sa faca compromisuri. (...) Odata ocupata pozitia de presedinte al Romaniei, nimic nu ii va mai face sa aiba respect fata de lege", a completat acesta, adaugand ca "Justitia va fi la mana marilor rechini", in cazul in care romanii vor vota demiterea sa.

"Nu e rau sa fi tafnos, dar trebuie sa si ai dreptate"

"Am vazut abordari anti europene si la Crin Antonescu, si la Victor Ponta. Am vazut cum i-au certat pe oficialii europeni. Foarte bine, nu este rau sa fii tafnos, dar atunci cand strigi anumite lucruri catre liderii europeni trebuie sa si ai dreptate", a declarat Traian Basescu.

Acesta a afirmat ca liderii europeni nu vor mai vorbi cu Antonescu si cu Ponta pana cand nu vor fi indeplinite cele 11 cerinte privind respectarea statului de drept in Romania.

"Cei care au reactionat la masurile lui Ponta si Antonescu de la Bucuresti au reactionat pentru ca noi ieseam din familie si atunci nu mai primeam nici banii pentru subventii, nici pentru nimic", a aratat Basescu.

Presedintele suspendat a cerut sa i se arate "un singur ziarist strain sau roman" cu care USL a vorbit inainte sa ii faca plangerea penala ca ar fi manipulat mass-media din afara tarii si din Romania.

USL cere urmarirea penala a lui Basescu si a mai multor lideri PDL

"Oamenii astia nu stiu ce e democratie, dupa ei nu ai voie sa vorbesti. Va dau un exemplu: TVR interzice prezenta mea pentru emisiune, desi eu sunt propus de Parlament pentru suspendare. Am fost saptamana trecuta la o emisiune, dar de atunci nu mai pot ajunge la TVR pentru ca am si eu dreptul de a vorbi romanilor", a spus Traian Basescu.

El a precizat ca, atunci cand nu sunt indeplinite criteriile politice, exista riscul de a nu mai putea circula liberi in Europa, dar ca Victor Ponta si Crin Antonescu vor putea circula "pentru ca au pasaport diplomatic".

Basescu crede ca, "daca se va continua asa cu democratia, europenii nu vor avea nicio retinere", dand exemplul Austriei, care a fost supusa "sanctiunilor si izolarii".

"Romania seamana, cu Ponta si Antonescu, cu o tara careia nu ii pasa de criteriile statului de drept si cu valorile europene. (...) Romanii nu vor da perspectiva europeana pentru Crin si Ponta, vor merge pe un vot care ii va surprinde pe acesti doi domni - Ponta si Antonescu", a declarat Traian Basescu.

"Daca umblam prin tara, le-as fi explicat romanilor lucrurile pentru care sunt suparati pe mine"

Presedintele suspendat este de parere ca, daca ar fi avut timp sa mearga prin tara, le-ar fi putut explica romanilor lucrurilor pentru care acestia sunt suparati pe el.

"Perioada de criza n-a fost usoara. Ne-am concentrat sa nu ne prabusim asa cum s-a prabusit Grecia. In conditiile astea, nu am facut o prioritate in a umbla prin tara, si poate am gresit. Daca umblam prin tara, le explicam romanilor care sunt lucrurile pentru care sunt suparati pe mine.

Basescu: N-as fi vrut niciodata sa anunt taierea salariilor (Video)

Daca le explicam, oamenii ar fi fost solidari cu masurile care au salvat tara, astazi ar fi fost mai usor. Sa ma voteze cei carora le-au crescut pensiile in perioada mandatului meu si sa nu ma voteze cei carora le-au scazut pensiile", a spus Basescu, dand exemplul sutelor de romani care aveau pensii de cel mult 15 lei si care acum au 350 de lei pensie.

Traian Basescu a marturisit ca nu l-a atacat pe premierul Victor Ponta nici macar o data, in campania pentru referendum, amintind insa "singura aluzie", cea cu "dottore".

"Imi spun punctul de vedere: Ca oamenii trebuie sa vina la referendum. Pentru ca nu mai voteaza pentru Basescu sau Antonescu. Daca voteaza 'Da', opteaza pentru Antonescu si Ponta si Romania va ramane izolata. Daca voteaza 'Nu', statul intra in normalitate", a explicat presedintele suspendat.

Basescu, referitor la Udrea: Nu sunt responsabil de toaletele femeilor din PDL (Video)

Acesta a mai spus ca Sorin Ovidiu Vintu este, ca patron de televiziune, "la fel de toxic ca si acest Ghita, care este proprietarul Romania Tv, ca si Voiculescu". Basescu a afirmat ca este presedintele Romaniei pana pe 29 iulie, seara, "oricat nu ar vrea Antonescu sa recunoasca" si ca nu vrea sa i se dea "deconturi pentru ce fac oamenii majori", referindu-se la Elena Udrea.

"Am sentimentul ca sunt un presedinte adus la judecata poporului si este singura judecata valabila. Am constiinta impacata ca am facut pentru tara mea tot ce a trebuit sa fac", a conchis Traian Basescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Traian Basescu coabitare Guvern Ponta, #Traian Basescu Antonescu Ponta tafnos, #USL plangere penala Traian Basescu, #Traian Basescu taieri salariale, #Traian Basescu declaratii, #Traian Basescu campanie referendum demitere , #presedinte suspendat