Basescu le cere lui Ponta si Antonescu ca referendumul sa se desfasoare corect

Vineri, 13 Iulie 2012, ora 17:14
2739 citiri
Basescu le cere lui Ponta si Antonescu ca referendumul sa se desfasoare corect
Foto: Arhiva

Traian Basescu le cere presedintelui interimar, premierului si presedintilor Camerelor, intr-o scrisoare deschisa remisa vineri, ca referendumul din 29 iulie sa se desfasoare corect.

Totodata, Basescu le mai cere destinatarilor scrisorii sale ca referendumul sa se desfasoare respectand practicile UE si ca numarul sectiilor de votare din strainatate sa fie cel utilizat in 2009.

"In momentul de fata exista neconcordante intre legislatia privind organizarea referendumului din 29 iulie 2012, decizii ale Curtii Constitutionale a Romaniei si hotararea Parlamentului de suspendare a Presedintelui Romaniei. Va solicit sa clarificati imediat regulile dupa care se va desfasura scrutinul din data de 29 iulie 2012.

Este vorba, in primul rand, despre regulile de validare a referendumului, numarul si locul de amplasare a sectiilor de votare din tara si din strainatate, formula de reprezentare in comisiile din sectiile de votare si durata efectiva a votarii", se arata in scrisoarea lui Traian Basescu.

Presedintele suspendat noteaza ca "absenta acestor clarificari in cel mai scurt timp cu putinta este profund nedemocratica pentru ca induce confuzii majore in randul cetatenilor romani cu drept de vot".

Referendumul ar putea fi repetat - sustine Surupaceanu

Traian Basescu mai cere ca regulile jocului sa nu fie modificate: "Intrucat, oficial, campania pentru referendum a inceput la 6 iulie 2012 si se termina la 27 iulie 2012, este corect sa nu fie modificate regulile fixate deja, precum data si numarul de alegatori din listele electorale folosite si in alegerile locale din 10 iunie 2012.

De asemenea, consider corect sa mentineti numarul sectiilor de votare din strainatate utilizate la alegeriile prezidentiale din anul 2009. In acelasi timp va adresez rugamintea sa luati toate masurile necesare ca referendumul sa se desfasoare in spiritul corectitudinii fata de practicile Uniunii Europene si a deplinului respect in raport cu Constitutia Romaniei si legile tarii".

Ilie Sarbu: Referendumul ar putea fi organizat in doua zile, lucrurile se pot aranja

Romanii din afara tarii vor putea vota la 29 iulie in 150 de sectii de votare, fata de 294 la alegerile prezidentiale din 2009 si 176 la referendumul de demitere din 2007.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Traian Basescu scrisoare referendum, #Basescu scrisoare Ponta Antonescu, #referendum demitere Traian Basescu , #presedinte suspendat