Basescu: Marga-calamitate, Pivniceru-bun profesionist, Dusa - o caciula prea mare

Luni, 06 August 2012, ora 21:26
6661 citiri
Basescu: Marga-calamitate, Pivniceru-bun profesionist, Dusa - o caciula prea mare
Foto: B1TV

Traian Basescu a comentat, luni seara, remanierea Guvernului Ponta, spunand ca cel mai important lucru i se pare remanierea lui Andrei Marga de la Ministerul de Externe, acesta fiind "o calamitate".

"Daca este ceva important este ca va fi remaniat ministrul Marga de la Externe, care era o calamitate pentru Romania. Nepregatit pentru asemenea functii, cu idei putine, lipsit de fantezie si de credibilitate. Si el nestiutor de carte in ale Externelor, bun in socialism stiintific, dar nu in probleme de politica externa", a comentat Traian Basescu.

In plus, el a adaugat ca desemnarea lui Andrei Marga ca si ambasador in Germania ar fi "lamentabila".

"Ar fi lamentabil ca Guvernul sa faca macar tentativa de a-l trimite ambasador in Germania(...) Se poate incerca ceva, Benin, dar nu Berlin", a comentat acesta ironic.

Traian Basescu l-a ironizat si pe Mircea Dusa, care va prelua Ministerul de Interne dupa demisia lui Ioan Rus.

"Domnul Dusa si-a pus in plina vara o caciula care ii cade pe ochi. Asta e viata, omul pana nu se convinge, nu crede", a declarat Traian Basescu razand.

Basescu: Sova si Corlatean in Guvern, o mare eroare. Antonescu sa nu le primeasca juramantul!

Noii ministri ai Guvernului Ponta depun juramantul la Cotroceni, fara Pivniceru

Mona Pivniceru, un judecator bun

Intrebat de jurnalisti cum comenteaza numirea Monei Pivniceru la justitie, cunoscute fiind disputele anterioare avute cu aceasta, Traian Basescu a spus ca nu are conflicte cu judecatoarea si stie ca are reputatia unui bun profesionist.

"Din punct de vedere profesional are o buna reputatie, este un judecator bun. Eu nu o pot aprecia, spun ce stiu din lumea magistratilor. Stie carte, iar confruntarile mele cu doamna Pivniceru au fost puncte de vedere pe care i le-am spus deschis. Nu vad nicio problema.

Nu stiu care vor fi evolutiile, stiu ca e un om care apara independenta Justitiei", a declarat presedintele suspendat, subliniind ca cel mai mare castig va fi ca judecatoarea "se va dumiri cat poate face un ministru", pentru ca mereu le reprosa acestora ca nu fac ce trebuie.

"Profesional cred ca nu ii putem reprosa nimic. Vorba moldoveneasca a dansei o face doar pitoreasca, sa nu credeti ca nu e un bun meserias", a conchis Traian Basescu.

Luni seara, au depus juramantul noii ministri ai Guvernului Ponta: Mircea Dusa la Interne, Radu Stroe - Administratie, Titus Corlatean - Externe, Dan Sova - Relatia cu Parlamentul si Mihai Voicu - relatia cu Mediul de Afaceri.

CSM a respins detasarea Monei Pivniceru: Nu poate fi numita ministru luni (Video)

Mona Pivniceru ar fi trebuit sa depuna juramantul de ministru al Justitiei, dar CSM a decis ca ar intra in incompatibilitate, de aceea ea urmeaza sa spuna in perioada urmatoare daca demisioneaza din CSM si preia portofoliul Justitiei sau ramane membru in Consiliul Superior al Magistraturii.

Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Preşedintele PSD Sector 1, Petre Florin Manole, a transmis joi, 25 aprilie, că primărița Clotilde Armand are „un drum scurt și previzibil de când a fost prinsă cu mâna-n bugetul local”....
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
#Basescu Marga calamitate, #Basescu Pivniceru ministru profesionist, #Basescu Dusa caciula mare , #presedinte suspendat