Basescu: Miza nu mai este Basescu, ci tara

Miercuri, 18 Iulie 2012, ora 19:02
4837 citiri
Basescu: Miza nu mai este Basescu, ci tara
Foto: B1 TV

Presedintele suspendat Traian Basescu a declarat, miercuri seara, la intalnirea cu Grupul pentru Dialog Social, ca miza nu mai este Traian Basescu, ci Romania.

"Daca as mai face un mandat, probabil nu as mai fi suspendat pentru justitie. Vreau sa intelegeti: pentru mine nu mai exista miza scaunului de la Cotroceni, eu nu ma mai bat pentru un scaun. Datorita modului cum au evoluat lucrurile intre 3 si 6 iulie, am o motivatie serioasa sa lupt pentru ca miza este tara. Am vazut toti ce poate face o majoritate USL in patru zile", a spus Traian Basescu.

Basescu: Dorm linistit, n-o sa ajung ca Adrian Nastase

Suspendarea, pe un fond de teama de justitie

Totodata, a atras atentia ca a fost suspendat pe un fond de teama de justitie: "Suspendarea este tot pe un fond de teama de justitie. Motivul nu cred ca este ideologic, ci este nevoia politicului de a controla justitia. Inca, la nivel politic, nu s-a ajuns la acea gandire de tip occidental, care sa spuna 'Justitia este intangibila'. Ati vazut declaratia domnului Voiculescu - 'Nu avem toata puterea pana nu controlam si justitia' (...)

Avocatul Poporului, decapitarea conducerii statului, pentru ca ei nu inteleg sa guverneze decat avand toata puterea. Din pacate, s-a confirmat ceea ce intuiam, ca generatia tanara din PSD este mult mai rea pentru tara decat generatia lui Ion Iliescu.

Pentru mine, obiectivul major a fost stabilitatea, de asta nu mi-am permis sa mai incerc o desemnare de prim ministru independent si incercand sa-i pun in spate o majoritate care s-ar forma in spatele lui. De aceea, am dat Opozitiei mandatul de prim ministru".

In opinia lui Traian Basescu, nici macar cei din spatele actualilor lideri politici ai USL, care au o mai mare experienta politica, nu au reusit sa intelegea miza suprema, si anume stabilitatea politica.

"In ce priveste coabitarea, sunt un fel de Stan Patitul. In 2007, dupa ce s-a pierdut majoritatea, am fost suspendat, acum dupa ce s-a pierdut majoritatea, am fost suspendat. Daca dam filmul inapoi, cauzele sunt asemanatoare.

In 2007, a fost condamnarea comunismului in Parlament si la scurt timp am prezentat un biletel in care prim-ministrul imi cerea o interventie in instanta - tot Justitia, bat-o vina!", a adaugat presedintele suspendat.

Legea Sanatatii, reimpartirea administrativa si modificarea Constitutiei

"Foarte multi ati criticat dictatura din timpul guvernarii Emil Boc. Eu nu am vazut nicio incalcare a Constitutiei in acea perioada. Impresia unei guvernari oarecum in forta a fost generata de doua realitati combinate. Una a fost criza economica, a doua nevoia de a moderniza statul.

S-au suprapus si amandoua sunt intreprinderi dificile. Si trecerea prin criza, care a insemnat austeritate, dar si modernizarea statului este o alta actiune care loveste neplacut in importante categorii sociale. Din pacate, a trebuit sa le facem simultan, pentru ca statul roman era si inca este neperformant.

As aduce un argument care sa ma ajute sa va conving ca nu se putea fara asumarea raspunderii. Am incercat sa trecem prin Parlament Legea Educatiei. Dupa doua luni am constatat ca era amendata atat de puternic, incat se revenea practic la legea existenta.

Imaginati-va daca pe noua lege a Pensiilor nu se asuma raspunderea, sau pe legea Salarizarii. Dar testul cu Legea Educatiei ne-a convins ca nu avem nicio sansa sa modernizam statul altfel decat prin asumarea raspunderii. Iata ca in baza acestor legi, Justitia si-a marit viteza de a judeca.

Ma uit acum la numarul de copii inscrisi la scolile de meserii. Efectele incep sa apara si nu e nevoie sa modificam legile, cel putin deocamdata. Daca reusim sa scapam cu ele nemodificate, s-au facut niste pasi spre modernizarea statului", a subliniat Traian Basescu.

Ministrul Mariana Campeanu: Basescu este iadul pentru Romania

Nu in ultimul rand, presedintele suspendat si-a exprimat speranta ca Romania va avea o noua Lege a Sanatatii, o noua Lege a impartirii administrative si o Constitutie modificata.

Intalnirea presedintelui Traian Basescu cu cei de la Grupul pentru Dialog Social a inceput la ora 18.30, dupa cum anunta chiar Basescu pe contul sau de Twitter.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Klaus Iohannis a răspuns marţi, 23 aprilie, de ce s-a deplasat în Coreea de Sud cu un avion de lux în timp ce miniştrii au mers cu un avion de linie, precizând că a venit într-o deplasare...
Iohannis, reacție despre candidații separați la primăria Capitalei: "Important este să nu ducă la lupte electorale în interiorul coaliţiei" VIDEO
Iohannis, reacție despre candidații separați la primăria Capitalei: "Important este să nu ducă la lupte electorale în interiorul coaliţiei" VIDEO
Preşedintele Klaus Iohannis se teme cu privire la eventuale tensiuni în coaliția de guvernare PSD-PNL după ce partidele au decis să susțină candidați diferiți la primăria Capitalei în...
#Traian Basescu suspendare teama justitie, #Traian Basescu demitere, #referendum demitere Traian Basescu , #presedinte suspendat