Basescu: Antonescu si Ponta sa-si asume responsabilitatea pentru raul facut Romaniei

Marti, 17 Iulie 2012, ora 18:23
7174 citiri
Basescu: Antonescu si Ponta sa-si asume responsabilitatea pentru raul facut Romaniei
Foto: Digi24

Presedintele suspendat Traian Basescu le-a cerut, marti, presedintelui interimar Crin Antonescu si prim-ministrului Victor Ponta sa isi asume responsabilitatea pentru "raul pe care l-au facut Romaniei".

"Asa cum eu mi-am asumat, alaturi de Guvern si de majoritatile parlamentare, ce am facut pentru Romania, chit ca a fost placut sau neplacut, asa le cer lor sa-si asume responsabilitatea pentru ce au facut prin subrezirea institutiilor statului", a declarat presedintele suspendat.

Acesta le-a cerut premierului si presedintelui interimar sa-si asume responsabilitatea si pentru "deprecierea masiva a monedei nationale din ultimele zile".

Curs euro - leu Euro atinge un nou maxim: trece de 4,56 lei (Video)

Marti, leul a continuat sa se deprecieze in raport cu moneda unica europeana, atingand un nou maxim istoric - 4,5651 lei pentru un euro.

"Suntem condusi de Antonescu cand nu doarme si de Ponta cand nu scrie"

"Suntem condusi cu inegalabila admiratie de Crin Antonescu cand nu doarme si de Victor Ponta cand nu scrie. (...) Cu siguranta vom pierde foarte curand beneficiile de a fi membri ai Uniunii Europene", a declarat Traian Basescu, care a precizat ca Bruxelles-ul nu obliga Romania sa ia nicio masura, optiunile fiind ale conducatorilor tarii.

Presedintele suspendat i-a acuzat pe presedintele interimar Crin Antonescu si pe premierul Victor Ponta ca "le-a mai ramas o singura arma: minciuna si nationalismul".

"Le-a mai ramas o singura arma utilizata de dimineata pana seara - minciuna si nationalismul. Este cel mai mare pacat pe care il fac impotriva intereselor romanilor. Miza celor de la putere nu este guvernarea in favoarea poporului, ci puterea absoluta. Minciuna nu poate duce Romania decat intr-o fundatura", a spus Basescu.

Traian Basescu i-a acuzat pe Antonescu si Ponta ca folosesc minciuna drept arma cu care "au ajuns sa detina puterea".

"I-au pacalit pe romani ca ei au solutii, ca ei stiu ce au de facut, ca ei sunt cei care ar respecta legea. Din pacate, in ultimele 10 zile, au reusit sa devina Puterea care a facut cele mai nepermise incalcari constitutionale dintre toate statele Uniunii Europene, au reusit sa coboare standardul de credibilitate al Romaniei mult sub ceea ce este permis pentru un stat membru al Uniunii si au reusit sa dea cu piciorul la tot efortul facut de romani in procesul de integrare.

A fost un proces care a avut costuri, care a insemnat rabdare din partea romanilor si care a facut Romania stat credibil in Uniunea Europeana, pe masura ce a evoluat", a explicat presedintele suspendat.

Fiecare politician "sa doarma cu Constitutia sub cap"

Traian Basescu le-a raspuns celor care l-au criticat ca foloseste imaginea Constitutiei in campania electorala, recomandand oamenilor politici din Romania "sa doarma cu Constitutia sub cap".

"(...) Inteleg ca este o plangere legata de faptul ca pe fundal scrie Constitutia Romaniei. Am castigat alegerile spunand ca joc totul pe o singura carte, tinand Constitutia in mana. Fara respectarea acestei carti, Romania poate sa se prabuseasca.

Este un reper dupa care ne conducem si ziua de azi, si viitorul. Sa se respecte Constitutia si sa nu-mi reproseze ca respect Constitutia Romaniei in campanie. Carticica asta trebuie sa fie in constiinta fiecarui roman si in constiinta fiecarui politician. Cei care conduc tara au obligatia sa doarma cu ea sub cap", a afirmat presedintele suspendat.

Traian Basescu a criticat USL ca "incearca sa arunce vina" pe el, pe Monica Macovei sau pe Cristian Preda, "in conditiile in care niciunul nu i-a pus sa treaca la dezmembrarea statului pur si simplu".

Nu in ultimul rand, Traian Basescu a afirmat ca "romanii au nevoie de libera circulatie, de bani pentru investitii straine, de un leu stabil" si ca tara nu poate fi data afara din Uniunea Europeana, refererindu-se la raportul pe justitie defaborabil Romaniei, de marti, care ar putea intarzia si mai mult aderarea tarii la spatiul Schengen.

"Opriti-va din incalcarea regulilor de convietuire democratica a statelor din interiorul Uniunii Europene!", le-a mai transmis presedintele suspendat presedintelui interimar si prim-ministrului.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#responsabilitate Ponta Antonescu, #Basescu rau Romania, #Ponta Antonescu depreciere leu, #Basescu Antonescu doarme, #Basescu Ponta scrie, #Basescu respectare Constitutie , #presedinte suspendat