Cum a fost furat deja referendumul (Opinii)

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Marti, 24 Iulie 2012, ora 19:04
10032 citiri
Cum a fost furat deja referendumul (Opinii)
Foto: Arhiva

Romania e o tara ca niciuna alta. Doar aici s-a putut spune, atata timp cat PDL si Traian Basescu detineau puterea totala, ca Opozitia este de vina pentru criza prin care treceam, pentru taierile pe care ei le-au facut si pentru tot raul in general pe care ei erau fortati sa ni-l administreze.

Potrivit aceluiasi principiu, doar aici s-a putut auzi din gura guvernantilor ca nemultumiti sunt doar vandutii si loazele societatii, iar de protestat nu protesteaza decat comunistii si vandutii neamului.

Tot numai in Romania, un partid si un presedinte cu tendinte totalitare, care aveau ca unic program de guvernare austeritatea si saracirea cetatenilor, au putut sa spuna imediat dupa ce au pierdut puterea ca s-a instaurat dictatura, ca ei au fost inlaturati printr-o lovitura de stat si alte asemenea enormitati care, altfel, ar distra si pe cei mai saraci cu duhul.

Nu! In Romania se discuta serios pe marginea unor astfel de teme, iar intreaga media si societate au ajuns sa nu vorbeasca decat despre aberatiile catorva politicieni rupti de realitate si inzestrati cu doar cu un tupeu fara limite.

Ei bine, doar dintr-un asemenea sol ar fi putut sa rasara cea mai stupida si mai abracadabranta ipoteza dintre toate cate au existat vreodata aruncata de mintea umana - fraudarea alegerilor inainte ca ele sa aiba loc!

A fost suficient ca ideea sa rasara direct din gura celor mai infocati propagandisti - prima oara atestata documentar a fost cand Andreea Pora a aruncat-o public la intalnirea lui Traian Basescu cu GDS - pentru ca apoi sa fie rostogolita de sustinatorii presedintelui demis frenetic in presa, pentru ca in final, doar din precautie si fara nicio legatura cu geneza ideii, insusi Traian Basescu sa admita ca, da, este mai mult decat posibil sa se fraudeze alegerile!

Ce mai conteaza ca niciunul dintre apologetii acestei idei nu a fost in stare sa demonstreze cum, unde si cand a fost fraudat referendumul de pe 29 iulie! Important e sa tipam inainte ca el sa aiba loc! In realitate, aceasta e si singura strategie care le-a mai ramas la indemana tuturor sustinatorilor lui Traian Basescu. Sa strige cu o saptamana inainte ca deja voturile sunt fraudate. Desigur, alegerile pot fi fraudate in mlute chipuri, iar pregatirea fraudei se face din timp.

Insa daca nimeni nu poate aduce nici macar o singura dovada in acest sens, ci toti vorbesc doar despre suspiciuni, banuieli, credinte, mituri si superstitii. Niste adevarate babe care stau si se inchina la drobul fraudei. Solutia? Boicotarea alegerilor.

Si asa ajungem la esenta unui discurs care se sapa pe sine insusi, care isi submineaza singur credibilitatea si care tradeaza disperarea si singuratatea ultimilor sustinatori ai presedintelui suspendat.

Ce altceva poate sa insemne un apel de a nu iesi din case la vot? Desigur, aceasta strategie a fost afisata de Traian Basescu inca din prima zi de campanie, cand le-a spus "romnilor" "sa nu participe" la aceasta batjocora nationala a USL. Normal insa ca nu ar fi putut sa sustina aceasta teza pe durata intregii campanii.

Trebuia sa se afiseze drept marele viteaz care nu se teme de popor si care incearca sa il convinga ca nu i-a gresit decat in masura in care a incercat sa salveze statul, desi pentru asta a trebuit sa abandoneze si sa certe apoi "poporul" lenes si neproductiv.

Cum presedintele suspendat si-a dat repede seama ca strategia asta nu-i aduce niciun vot in plus, ba dimpotriva, a inceput din nou sa faca ce stie mai bine si singurul lucru pe care l-a facut cu succes intreaga sa viata: sa strige hotii, sariti, nu ma lasa puscariabilii sa va salvez. Tocmai el spune asta, cel care are de raspuns in mai multe cauze si dosare unor intrebari justificate ale justitiei si bunului simt!

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#Traian Basescu presedinte suspendat, #referendum demitere presedinte, #acuzatii dosare Traian Basescu , #presedinte suspendat