Vulnerabilitatile domnului Basescu (Opinii)

Joi, 19 Iulie 2012, ora 23:34
5012 citiri
Vulnerabilitatile domnului Basescu (Opinii)
Foto: nymphtamine.blogspot.com

Domnul Basescu este bineinteles invulnerabil. Pana azi, nu i s-au adus prea multe acuzatii pe care sa le recunoasca si sa nu le poata demonta. Ba chiar, cu un castig de imagine si notorietate. In ce sens? Asta va stabili electoratul.

Nu despre vulnerabilitatile sale ca om si ca actant politic va fi vorba, ci despre vulnerabilitatile atribuite de presedintele suspendat sigurantei nationale a Romaniei, societatii noastre in general.

Mai ales ca de fiecare data ni se adreseaza cu sintagmele "romanii", "clasa politica", ceea ce denota ca poporul si ceilalti politicieni alcatuiesc unul si acelasi personaj, din pacate, unul tarat, decrepit, ticalosit... Cu toate acestea, iata, acum, la referendum, i se da respectul cuvenit.

Presedinte perfect si popor asijderea

Fireste, in dorinta-i nobila de a avea un popor "perfect" asemeni siesi, Domnia Sa ne descopera multe vulnerabilitati, dar dintre toate le vom alege numai pe cele constante, motivate de-a lungul intregii sale cariere politice.

Dintre toate, cea mai deranjanta pentru sine e presa. Ea ne vulnerabilizeaza in cel mai inalt grad securitatea nationala, de aceea si fusese trecuta in 2010 in Strategia Nationala de Aparare, cu toate protestele societatii civile si ale organizatiilor profesionale din mass-media.

Pe atunci guvernarile PDL nu reuseau decat amputari de venituri si cresteri de taxe din cauza mogulilor si a servitorilor acestora, "analisti de tip tonomat" care-si "recita calomniile" contra "pachetelor cu euro" precum Victor Ciutacu, ori "fatuci cu ochii bulbucati cat cepele"...

Azi lucrurile s-au mai clarificat, vulnerabilitatile fiind generate doar de mogulul Voiculescu si de jurnalistii Mihai Gadea ("popa-pastor Galmea"), Bogdan Chirieac ("Morsa Competenta", expresie plagiata dupa Andrei Plesu!) si Radu Tudor. Trusturile lui Bobby Paunescu B1Tv, EvZ... si al lui Patriciu, Adevarul, nu vulnerabilizeaza nicidecum siguranta Romaniei, caci ditirambii lor gadila placut urechile prezidentiale.

Presa, dragostea mea

Numai ca o descoperire ne taie rasuflarea, demonstrand ca presa se bucura totusi de cea mai inalta apreciere cand e vorba de interesul prezidential: domnul Basescu si-a ales ca sfetnici de taina mai ales jurnalisti cu o anume consacrare sau personalitati cu oarece competenta mediatica: Claudiu si Adriana Saftoiu, V. Turcan, F. Tataru, C. Avramescu, Iulian Chifu, B.-B. Teodoriu, S. Lazaroiu, TRU, Sever Voinescu...

In plus, ce s-ar fi facut acum domnul presedinte suspendat fara ajutorul presei? Evident ca nu e vorba de presa "murdara", "cumparata", ci de o alta parte a presei, fara mercenari, una "anumita" in frunte cu domnii Cristoiu si Turcescu, semn ca de pe vremea domnului Iliescu incoace bietii jurnalisti n-au mai trecut de doua clase, a Puterii si a Opozitiei. Din fericire, multi au fost, putini au ramas. De, economia cica de piata, "interesul si iar interesul". Politic, vorba conului Iancu.

Dar Justitia?

A doua vulnerabilitate este Justitia, numai ca, in ultima vreme, se pare, aceasta nu vulnerabilizeaza doar Romania, ci si pe presedintele suspendat. Atat timp cat Justitia a fost ocrotita la san de dl Basescu insusi, nu a existat nicio suspiciune la inaltele curti europene, chiar daca ce spunea uneori in direct Domnia Sa DNA punea in aplicare tot in direct la TV.

Necazurile au inceput insa odata cu suspendarea, cand "o clica" alcatuita de Ponta si Antonescu vrea "sa puna mana pe justitie" ca "sa-si scape hotii din ghearele" acesteia. Degeaba. Dosarele sunt sigilate la Cotroceni.

Cum il vulnerabilizeaza pe presedintele suspendat? Simplu: i s-a strecurat in suflet teama ca nu cumva inamicii politici mai sus mentionati sa-l duca langa Adrian Nastase la Rahova. Teama de neinteles de moment ce atat Domnia Sa, cat si majoritatea ziaristilor stiu ca nici nu poate fi vorba de vreo vinovatie. Corect. Prezumtia de nevinovatie functioneaza chiar si in vreme de referendum.

Romania - tara model

Cea mai recenta vulnerabilitate ne-o arata impreuna cu prim ministrul sau preferat, Emil Boc: cica "ne-au lasat o tara model", ca o gradina, ca o floare, lucrata cu mare migala cat au fost amandoi la guvernare, dar noi, in ticalosia noastra, nu suntem in stare nici macar sa aflam unde ne-au lasat-o. Drept e ca nici ei nu ne-au spus, dar asta ca sa scormonim noi peste tot.

Vazandu-ne atat de vulnerabili, dl Barroso ne-a sarit in ajutor, salvand Romania de "pe buza prapastiei". Era "oaia ratacita a Europei"!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#securitate nationala mass media, #presedinte suspendat referendum, #justitie Romania , #presedinte suspendat