Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Zgonea: E inacceptabil ca un presedinte suspendat sa ameninte functionarii

Vineri, 03 August 2012, ora 17:49
2077 citiri
Zgonea: E inacceptabil ca un presedinte suspendat sa ameninte functionarii
Foto: EVZ

Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea (PSD), considera incalificabila amenintarea proferata de presedintele suspendat Traian Basescu la adresa primarilor si a functionarilor din MAI.

"Este inacceptabil ca un presedinte suspendat, un om care a ocupat cea mai inalta functie in stat, profereaza amenintari cu puscarie in direct la televizor. Este o forma de presiune fara precedent asupra oamenilor din aceste institutii si fac apel la Traian Basescu sa ii lase in pace pe acesti oameni", a declarat Zgonea.

"Acest tip de abordare nu are nicio legatura cu valorile democratice si cu valorile Uniunii Europene, ci exprima o gandire medievala, exprima brutalitate si dispret fata de reguli. Nici macar dictatorii moderni nu profereaza amenintari atat de directe", mai a sustinut Valeriu Zgonea.

Basescu avertizeaza: Primarii sa nu intre intr-un joc din care iesirea va fi intr-o celula

Presedintele suspendat, Traian Basescu, a declarat vineri, la sediul de campanie, ca amanarea deciziei CCR "a fost generata de un chestor" care "a mintit inainte de organizarea referendumului, ori ieri" si i-a transmis acestuia sa tina cont in lumina cazului Nastase ca functionarii platesc mai scump decat politicienii.

"Nu stiu daca e bine, dle chestor. Ati mintit ori inainte de organizarea referendumului, ori ieri. Ori, un chestor...ma tem ca eu v-am facut chestor. Nu stiu daca e bine, dle chestor (...) Pe data de 2, Ioan Rus a dat dispozitia sa blocheze decizia Curtii Constitutionale. Si atunci, chestorul-sef cu evidenta populatiei n-a facut decat sa se execute.

Numai ca Ioan Rus si chestorul trebuia sa stie un lucru: au vazut cazul Adrian Nastase, cand cel care a dat dispozitia si a fost beneficiar, omul politic a primit doar doi ani de inchisoare, pe cand functionarii care au executat fapta ilegala au primit cinci, sase, sapte ani. Deci, eu cred ca domnul chestor n-a invatat nimic din cazul Nastase", a declarat Basescu.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#Valeriu Zgonea amenintari Traian Basescu, #amenintari Traian Basescu functionari MAI , #presedinte suspendat