Astarastoaie: Procentul de erori de diagnostic prezentat de Basescu nu e real

Luni, 29 Martie 2010, ora 17:36
1652 citiri
Astarastoaie: Procentul de erori de diagnostic prezentat de Basescu nu e real

Presedintele Colegiului Medicilor din Romania Vaslie Astarastoaie spune ca rata de 40% erori de diagnostic in la care a facut referire, luni, presedintele Traian Basescu, nu este real si ca nu cunoaste documente si studii care ar putea prezenta o asemenea rata de eroare.

Astatastoaie a adaugat ca e posibil ca presedintele sa aiba alte documente si statistici si l-a invitat pe acesta sa precizeze care sunt acestea.

"Eu nu cunosc documente care sa prezinte o asemenea rata de eroare de diagnostic. Eu cunosc insa raportarile de la Institutul National de Diagnostic, potrivit carora concordanta intre diagnosticul de trimitere, cel de internare si cel de externare este de peste 90%, ceea ce inseamna ca aceasta eroare de diagnostic poate fi in Romania sub 10%", a declarat Vasile Astarastoaie la Realitatea TV.

Potrivit statisticilor Colegiului Medicilor din Romania (CMR), in 2009 au fost inregistrate peste 400 de cazuri de malpraxis, cele mai multe in orasele Hunedoara, Bucuresti si Iasi. In 2009 opt medici si-au pierdut dreptul de a profesa. in anii 2007 si 2008, Colegiile Judetene ale Medicilor au inregistrat peste 800 de dosare de malpraxis.

Basescu spune ca 40% dintre diagnosticele puse de medici sunt gresite

Presedintele Traian Basescu a declarat luni la o dezbatere pe marginea noii legi a educatiei ca, potrivit Frantei, medicii romani sunt slab pregatiti, iar o comisie prezidentiala a relevat ca 40% dintre diagnosticele puse de medicii romani sunt gresite, ca efect al sistemului de educatie.

Basescu da vina pe profesori pentru greselile medicilor

"Domnilor, v-as ruga sa observati o afirmatie facuta foarte de curand de unul din statele importante din Uniunea Europeana si care incepe sa demonteze un mit al medicilor pregatiti in universitatile romanesti. Este vorba de proaspetele afirmatii venite din Franta care spun negru pe alb ca medicii romani sunt slab pregatiti. De altfel, o comisie prezidentiala care evalua sistemul de sanatate din Romania arata ca rata de rateu in diagnostic ajunge la peste 40% in sistemul de sanatate romanesc si este un efect al sistemului de educatie."

"Adica unui om care are o boala i se prescrie reteta pentru alta boala, un om care nu trebuie operat e operat, deci pe aici se invarte calitatea intr-o zona extrem de sensibila a vietii de zi cu zi a cetatenilor ca efect al calitatii sistemului de educatie din Romania", a explicat seful statului luni, prezent la o dezbatere organizata de Ministerul Educatiei pe tema noului proiect de lege al educatiei.

Surpriză la o primărie din România. Doi soți candidează unul împotriva celuilalt: ”N-am crezut că poate să aibă atâta nebunie”
Surpriză la o primărie din România. Doi soți candidează unul împotriva celuilalt: ”N-am crezut că poate să aibă atâta nebunie”
O situație cu totul atipică a apărut în cursa electorală pentru primăria Gogoșu din Mehedinți. Actualul primar candidează pentru un nou mandat, însă are un rival la care nu se aștepta....
Frustrarea românilor, cu privire la admiterea cu granițele terestre în Schengen. Rațiunile care ar fi fost la baza blocajului
Frustrarea românilor, cu privire la admiterea cu granițele terestre în Schengen. Rațiunile care ar fi fost la baza blocajului
Aproape două treimi dintre români cred că țara noastră a îndeplinit toate criteriile pentru admiterea cu granițele terestre în Schengen. Ei sunt de părere că unele state europene...
#Vasile Astarastoae, #Astarastoae erori diagnostic, #erori diagnostic, #Basescu erori diagnostic, #Basescu diagnostic , #presedinte