Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Aventuri estivale cu Basescu si Boc

Marti, 24 August 2010, ora 12:00
4023 citiri
Aventuri estivale cu Basescu si Boc
Fot: cotidianul.ro

De-abia ce au luat bugetarii salariul ciopartit, ca au si inceput declaratiile optimiste ale lui Emil Boc. Aflam acum ca de la anul salariile mici vor creste, iar cele mari vor ramane cam la fel. E ca si cum i-ai spune unui muribund ca la inmormantare va avea parte de haine de firma. In acelasi trimp, Traian Basescu face spectacol pe litoral.

E timpul ca domnul Boc sa iasa in prim-plan. Se inarmeaza cu curaj si expresii mai zglobii si se duce, "in puii lui", sa inaugureze, la brat cu Radu Berceanu, cativa kilometri dintr-o sosea de centura. Imparte giumbuslucuri ziaristilor care il inconjoara, isi mai aduce aminte si de prietena sa, Elena Basescu.

O evoca pe europarlamentara noastra cu folosirea unui plural care va intra si el in norma limbii romane literare: "proiecturi". Este o reciprocitate fireasca, de vreme ce EBa il ridica in slavi pe Emil spunand despre el ca editeaza fraze mai abitir decat un program pe calculator.

Emil Boc simte cum amenintarea motiunii de cenzura a Opozitiei il strange tot mai tare si acum incearca sa fie detasat. Ba incearca sa ne linisteasca si pe noi si sa ne arate ca vor aparea rezultatele masurilor de austeritate luate acum.

Din cauza caldurii prea mari, premierul ne-a mai pricopsit cu o lege prin care, daca luam cativa lei din drepturi de autor, atunci e firesc sa mergem lunar (!) sa dam cu subsemnatul pe la cateva ghisee, sa ne platim darile catre stat.

Chiar daca in acele luni tu ai activitate cerebrala zero si nu incasezi nimic. Totul e in ceata si nimeni nu stie incotro sa se duca, la ce coada sa stea mai intai. Ne era dor de vechile cozi comuniste, dar iata ca ele revin in viata noastra.

Traiane, probleme, ceva?

In acest timp, Traian Basescu face spectacol si mai dezmorteste atmosfera estivala printr-o presupusa palmuiala aplicata unui cetatean cam turbulent de pe litoral. Presedintele nostru pare sa fi trecut la actiune. Daca pana acum ne povatuia parinteste, iata ca a inceput sa ne mai dea si cate o lectie, sa ne mai intre mintile in cap.

Acum nu mai exista casete compromitatoare care sa il lase fara replica pe Traian Basescu, nu mai poate fi invocat nici pixelul albastru, nici Dinu Patriciu nu poate fi infierat. Totusi, nimeni nu stie pe cine sa creada - pe avocat sau pe seful statului.

Avocatul a intrat in cercul select al celor care au facut cunostinta cu caracterul presedintelui tarii. Va deveni chiar vedeta, fiind invitat la toate talk-showurile, pentru a explica pozitia obrazului sau in fata naprasnicului dos de palma.

Acum, ca miza unor noi alegeri nu mai exista, nu ii vom mai vedea pe la TV pe trepadusii PD-L-isti, sa ne explice viteza si forta pumnului aplicat in figura cetateanului.

E o vara linistita. Si e caldura. Asta explica totul.

Când vor fi livrate pensiile în contextul sărbătorilor pascale. Anunțul directorului Poștei Române
Când vor fi livrate pensiile în contextul sărbătorilor pascale. Anunțul directorului Poștei Române
Directorul general al Poştei Române, Valentin Ştefan, a anunţat, miercuri, că vor fi livrate pensiile, până de sărbătorile pascale. El a precizat că, în funcţie de momentul în care vor...
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
#Traian Basescu, #pumn, #Emil Boc, #pensii, #salarii, #reduceri, #cresteri , #presedinte
Comentarii