Ziare.com

Basescu a aprobat eliberarea din functie a 34 de procurori si judecatori

de Adriana Toma
Luni, 25 Mai 2009, ora 21:12

   

Basescu a aprobat eliberarea din functie a 34 de procurori si judecatori
Presedintele Traian Basescu a semnat, luni, decretele de eliberrare din functie pentru 34 de procurori si judecatori, cat si decretele de trecere in rezerva pentru cinci generali ai Serviciului Roman de Informatii (SRI).

Tot luni, seful statului a semnat decretul privind supunerea spre ratificare Parlamentului a Actelor adoptate la Congresul Uniunii Postale Universale de la Geneva (23 iulie - 12 august 2008), dar si decretul privind supunerea spre adoptare Parlamentului a formularii de catre Romania a unei declaratii in baza art. 35 alin. (2) din Tratatul privind Uniunea Europeana, potrivit unui comunicat al Administratiei Prezidentiale remis, luni, Ziare.com.

Traian Basescu a mai semnat si decretul privind supunerea spre ratificare Parlamentului a Acordului de stabilizare si de asociere intre Comunitatile Europene si statele membre ale acestora, pe de o parte, si Bosnia si Hertegovina, pe de alta parte, semnat la Luxemburg la 16 iunie 2008.

Totodata, seful statului a promulgat unsprezece legi, printre care cea privind modificarea art.453 alin.(1) lit. a) din Codul de procedura penala si privind aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.19/2008 pentru modificarea si completarea Ordonantei Guvernului nr.92/2003 privind Codul de procedura fiscala.

Alte legi promulgate, luni, de presedinte sunt Legea privind aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.141/2008 pentru modificarea Legii nr.17/2007 privind educatia tinerilor supradotati, capabili de performanta inalta, Legea privind respingerea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.156/2008 pentru modificarea si completarea Legii invatamantului nr.84/1995 si Legea privind aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.221/2008 pentru stabilirea unor masuri de reorganizare in cadrul administratiei publice centrale.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 974 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Bravo,D=le Presedinte

Daca faceati acest lucru inainte de suspendare,era bine ,dar nu este tarziu nici odata.Daca va verificati vocabularul si zicerile,nici pentru mine nu este tarziu,oricum nu imi duceti grija,pana la toamna mai este

 

TOV MARINAR ?

si pe cind cu ei la PUSCARIE ? ca doara nu o fii fluierat pe undeva de iai dat afara....

 

nesimtire

de trei luni guvernul trompetistului boc cinta pe aria pensiilor speciale,timp in care cei vizati si-au marit salariile si-au depus dosarele,iar acum se retrag(sint eliberati din functie)cu pensii de mii chiar zeci de mii,iar noi il felicitam pe basescu.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor