Basescu a decorat-o pe realizatoarea emisiunii "Tezaur folcloric"

Marti, 14 Aprilie 2009, ora 16:17
1742 citiri
Basescu a decorat-o pe realizatoarea emisiunii "Tezaur folcloric"
Foto: Gandul

Presedintele Traian Basescu i-a conferit, marti, in cadrul unei ceremonii desfasurate la Palatul Cotroceni, Ordinul National "Steaua Romaniei" in grad de Cavaler realizatoarei emisiunii "Tezaur folcloric", Marioara Murarescu.

Marioara Murarescu a fost decorata de presedintele Traian Basescu "in semn de inalta apreciere a dragostei, intelepciunii si talentului puse in slujba promovarii tezaurului folcloric romanesc, prin care a tinut aprinsa flacara spiritualitatii neamului, a pastrarii traditiilor si a identitatii fiintei nationale".

"Este pentru mine o decorare usoara, pentru ca nu trebuie sa o explic, o stiu toti romanii. Stiu toti cat va datoram pentru rabdarea si tenacitatea cu care ati cautat in tezaurul folclorului romanesc, stim toti cata bucurie ne-ati adus prin promovarea traditiilor populare si mai ales prin promovarea unor artisti populari capabili sa puna in valoare piesele din tezaurul folcloric romanesc", a spus presedintele Traian Basescu dupa ce i-a inmanat Marioarei Murarescu decoratia.

La randul ei, realizatoarea emisiunii "Tezaur folcloric" i-a multumit sefului statului pentru semnul de recunoastere a domeniului pe care l-a servit o viata, aratand ca decoratia primita este cel mai frumos cadou de Paste.

Marioara Murarescu a tinut sa multumeasca si artistilor care au promovat, in emisiunile sale, folclorul romanesc, dar si echipei TVR si publicului, multumita caruia emisiunea "Tezaur folcloric" a rezistat mai bine de un sfert de veac.

Basescu s-a aratat impresionat de emotia pe care Marioara Murarescu a aratat-o in timpul scurtului discurs de dupa decorare, remarcand: "Nu credeam ca un om de televiziune mai poate fi atat de emotionat".

Alaturi de Marioara Murarescu, au participat la ceremonia de la Palatul Cotroceni si directorul general al TVR, Alexandru Sassu, echipa care se ocupa cu realizarea emisiunii "Tezaur folcloric" si artisti de muzica populara.

La finalul ceremoniei, presedintele Traian Basescu a ciocnit o cupa de sampanie cu cei prezenti, care i-au cantat "La multi ani", cu ocazia apropiatei sarbatori pascale. Marioara Murarescu i-a daruit sefului statului un ou, incondeiat cu motive traditionale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Marioara Murarescu decoratie , #presedinte