Basescu a decorat un invatator si mai multe personalitati din R.Moldova

Miercuri, 26 Noiembrie 2014, ora 14:36
1895 citiri
Basescu a decorat un invatator si mai multe personalitati din R.Moldova
Foto: Arhiva

Presedintele Traian Basescu a decis sa decoreze mai multe persoane, in aceasta ultima luna de mandat, printre care si un invatator.

Este vorba despre Acxente Leucian, invatator la Scoala Primara Bulzestii de Sus, judetul Hunedoara, care a primit Ordinul "Meritul pentru Invatamant" - in grad de Cavaler "in semn de inalta apreciere pentru intreaga sa cariera inchinata scolii romanesti, pentru daruirea cu totul exceptionala de care a dat dovada in sustinerea actului de educatie la nivel preuniversitar".

Decorarea a fost facuta la propunerea domnului consilier de stat Gheorghe Angelescu, seful Cancelariei Ordinelor a Administratiei Prezidentiale, se arata intr-un comunicat remis presei de Administratia prezidentiala.

Conform Adevarul, de doi ani invatatorul Acxente Leucian duce si aduce de la scoala in fiecare zi patru elevi care nu au cu ce sa mearga.

"Copiii coboara doi-trei kilometri din satele unde stau, pana la drumul judetean. De acolo ii iau eu, cu masina personala, si ii duc la scoala, iar la terminarea cursurilor se face traseul in sens invers. Iarna, daca sunt zapezi mari, copiii nu mai pot cobori, si daca si acum va fi tot asa, vom intrerupe cursurile, asa cum s-a intamplat in urma cu doi ani", a povestit dascalul.

De asemenea, presedintele l-a mai decorat si pe Vladimir Filat, presedintele Partidului Liberal Democrat din Republica Moldova, cu Ordinul National "Serviciul Credincios" - in grad de Mare Cruce, "in semn de inalta apreciere a intregii activitati pusa in slujba dezvoltarii, pe multiple planuri, a relatiilor dintre Republica Moldova si Romania, pentru abnegatia cu care a promovat valorile democratiei si parcursul european al Republicii Moldova".

Maria Ciobanu, deputat in Parlamentul Republicii Moldova, Iulian Filip, scriitor moldovean si Vasile Grozav, presedintele postului de radio "Discovery FM" din Republica Moldova au fost de asemenea decorati pentru abnegatia si daruirirea cu care au contribuit la formarea tinerei generatii din tara vecina, pentru implicarea constanta in promovarea limbii romane si valorilor democratice si pentru devotamentul doveditin dezvoltarea relatiilor dintre Republica Moldova si Romania.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Basescu decorat invatator, #Basescu decorat Vlad Filat , #presedinte