Basescu si-a facut public raportul medical semnat de 12 medici: Date de la ochi la prostata (Video)

Joi, 16 Octombrie 2014, ora 12:53
15106 citiri
Basescu si-a facut public raportul medical semnat de 12 medici: Date de la ochi la prostata (Video)
Foto: Arhiva

Raportul medical cu rezultatele testarii anuale a presedintelui Traian Basescu pentru 2014 a fost publicat, joi, pe site-ul Administratiei Prezidentiale, dupa ce un post de televiziune a lansat speculatii cu privire la starea lui de sanatate.

In comunicatul remis presei de Administratia Prezidentiala, atasat raportului, se precizeaza ca testarea medicala anuala a fost efectuata la data de 10 iulie 2014, la Spitalul Militar din Bucuresti.

Buletinul de analize si concluziile raportului sunt semnate de 12 medici primari, cu diverse specialitati.

Raportul a fost publicat pe site-ul presedintiei dupa ce seful statului a plecat, joi dimineata, la Summit-ul Europa-Asia de la Milano.

Cum le raspunde Basescu celor care spun ca are o boala psihica

Conform legii, presedintele Romaniei efectueaza anual o analiza temeinica a starii sale de sanatate, insa este pentru prima oara cand sunt facute publice rezultatele in detaliu.

Ce a constatat comisia multidisciplinara

In raport se precizeaza, printre altele, ca pacientul Traian Basescu este "fara acuze in prezent, cu antecedente de hernie de disc operata (anul 2005), tiroidectomie subtotala (2007) in tratament substitutiv, dislipidemie in tratament".

La examenul clinic a reiesit ca seful statului are o "usoara deviatie de sept nazal", iar "in rest fara modificari cu semnificatie patologica la nivelul aparatelor si sistemelor".

De asemenea, raportul mai arata ca probele biologice "sunt in limite normale", cu cateva exceptii, printre care si colesterolul.

EKG-ul este in limite normala, iar ecografia abdominala arata ca Traian Basescu are ficatul cu "ecostructura omogena", colecistul este in forma normala, fara calculi, pancreasul si splina fara mari probleme, rinichii la fel, iar prostata are contur regulat si este omogena.

Examinarea computer-tomograf a reliefat faptul ca pulmonar "fata de examinarea anterioara, nu se remarca modificari semnificative", precizandu-se toate detaliile specifice unei asemenea analize. De asemenea, la nivel abdominal sunt prezentate mai multe modificari, de asteptat in cazul unei persoane de peste 60 de ani.

La capitolul concluzii au fost inscrise mai multe observatii, printre care "modificari de emfizem pulmonar" sau "hipertrofia glandelor suprarenale".

In ceea ce priveste examinarea rezonanta magnetica, presedintele este informat cu privire la evolutia problemelor pe care le-a avut la coloana, iar concluziile sunt ca aceasta are "aspect favorabil postoperator la L4-L5".

Traian Basescu a fost operat de hernie de disc

Examenul neurochirurgical a scos la iveala ca Traian Basescu "nu acuza simptome legate de interventia chirurgicala spinala", dar "necesita terapie de intretinere a starii de sanatate, respectiv inor, masaj de tonifiere subacval".

La rubrica examen neurologic este inscrisa concluzia "in limite normale".

De asemenea, examenele urologic, ORL, oftalmologic, dermatologic, endocrinologic si intern nu au scos la iveala probleme deosebite, la fel ca si cel cardiologic.

Printre recomandarile facute de comisia multidisciplinara se numara monitorizarea tensiunii arteriale, efectuarea de investigatii endoscopice si a unei colonoscopii, un regim alimentar fara sare si grasimi animale, inot, masaj si un tratament medicamentos pentru deficientele constatate.

"Comisia medicala multidisciplinara concluzioneaza ca domnul presedinte Traian Basescu este apt din punct de vedere medical pentru indeplinirea atributiilor functiei", se arata in incheierea raportului semnat de colonel medic Florentina Ionita-Radu, comandantul Spitalului Universitar de Urgenta Militar Central "Carol Davila" din Bucuresti.

Mircea Cinteza, medic internist si cardiolog, si fost ministru al Sanatatii, a declarat la postul Digi24 ca rezultatele analizelor sunt "in limitele unor modificari normale la o varsta de peste 50 de ani" si a exclus boala Parkinson, in legatura cu care se speculase la postul de televiziune Romania TV, spunand ca aceasta "e o boala neurologica cu semne foarte clare", iar examenul RMN "nu are niciun fel de element" care sa conduca la o asemenea concluzie.

Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţie de senator vor da filmări intime"
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţie de senator vor da filmări intime"
Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a primit amenințări și este hărțuită, cu scopul de a-și prezenta demisia. Ea pretinde chiar că e șantajată cu filmări compromițătoare cu ea,...
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va dezbate marţi contestaţia depusă de Alianţa Dreapta Unită la decizia Biroului Electoral Central de respingere a protocolului său de constituire....
#Basescu raport medical 2014, #Basescu buletin analize 2014 , #presedinte