Basescu a felicitat PMP pentru rezultatul de la europarlamentare: Un partid al viitorului

Joi, 03 Iulie 2014, ora 15:24
2124 citiri
Basescu a felicitat PMP pentru rezultatul de la europarlamentare: Un partid al viitorului

Presedintele Traian Basescu a felicitat, joi, Partidul Miscarea Populara, pentru scorul obtinut in alegerile europarlamentare, cand formatiunea a obtinut putin peste 6 procente.

Seful statului a participat, joi, la o dezbatere organizata la Palatul Parlamentului de Partidul Miscarea Populara, cu ocazia implinirii a doi ani de la suspendarea sa, in anul 2012.

"Inteleg ca sunt si reprezentanti destul de multi ai Partidului Miscarea Populara. Inainte de a aborda tema care mi-a fost data, vreau sa va felicit pentru rezultatul obtinut in alegerile europarlamentare. Nu pot decat sa va felicit, ati trecut pragul.

Obiectivul crearii acestui partid nu a fost unul oarecare si nu a fost unul al ambitiilor, ci unul al viitorului. Romania are nevoie de un partid nou, care sa nu fi fost parte a compromisului in cei 25 de ani de la Revolutie si care sa poata spune 'Noi de aici pornim'", a spus presedintele.

Acesta si-a exprimat speranta ca membrii PMP au inteles foarte bine ca obiectivul partidului este anul 2016.

"Aveti deja un candidat pe care cred ca il veti sustine si eu va doresc succes pentru atingerea obiectivului din 2016. Va asigur ca tara are nevoei de un partid nou", a mai afirmat Traian Basescu.

Basescu: In 2012, dupa suspendare, langa mine au fost oportunisti. Azi sunt in mizeria compromisului

Presedintele considera ca statul de drept si democratia sunt doua teme care vor fi fundamentale in campania pentru alegerile prezidentiale.

"Deja sunt foarte multi politicieni care pronunta aceata sintagma fara sa-i inteleaga continutul. Cred ca trebuie sa plecam de la definitie - ce inseamna stat de drept.

Prima valoare a statului de drept este legata de domnia legii. Iar domnia legii inseamna ca legea, buna sau rea, placuta sau neplacuta, se aplica tuturor, dar in mod deosebit statului. Statul este primul care trebuie sa respecte legea. Individului ii este usor sa-i aplici legea, sa il faci sa o respecte prin mijloacele de coercitie pe care statul o are.

Ce faci cand statul insusi nu respecta legile statului roman? Avem abuzuri din partea statului. Avem un abuz de ordonante de urgenta. Hatisul democratic stimuleaza coruptia", a mai spus Traian Basescu.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#Traian Basescu felicitat PMP, #Basescu PMP europarlamentare, #Basescu stat de drept , #presedinte