Basescu a monopolizat ziua alegerilor: tur de televiziuni si cafea cu jurnalistii

Duminica, 10 Iunie 2012, ora 17:35
5590 citiri
Basescu a monopolizat ziua alegerilor: tur de televiziuni si cafea cu jurnalistii

Presedintele Romaniei, Traian Basescu, i-a invitat la o cafea, duminica, pe jurnalistii care l-au insotit la cumparaturi intr-un supermarket bucurestean.

Traian Basescu si-a petrecut ziua de duminica, ziua in care au loc alegerile locale, la cumparaturi, achizitionand mai mai multe produse alimentare, majoritatea de provenienta romaneasca, potrivit presedintelui.

Astfel, presedintele, insotit de mai multi SPP-isti, a cumparat ardei gras, lamai, ciuperci, rosii cherry, mustar si ketchup, dar si bomboane si chipsuri.

"Duminica sunt napastuit... Prefer produsele romanesti: salata, rosii, cherry, paine", a precizat presedintele.

Basescu a aranjat cu grija produsele cumparate in pungile ecologice, cerandu-le reporterilor sa il lase sa termine de platit, inainte de a se lasa chestionat.

"Ai un gram de eleganta, am de socotit, de pus in sacose, pe urma iti raspund la ce vrei tu", i-a spus presedintele unui reporter.

Intrebat daca va merge diseara la PDL, sa urmareasca rezultatele la alegerile locale, Traian Basescu a negat. El a evitat sa spuna daca va merge la Consiliul European de la Bruxelles. "Vreti sa faceti politica si in magazin...", a spus presedintele.

Ulterior, Basescu si-a anuntat intentia de a merge la o cafea, invitandu-i si pe jurnalisti. "Pentru presa se mentine invitatia, dar nu cu camere", a cerut presedintele.

Conversatia cu presedintele, inregistrata cu telefoanele

Reporterii au gasit totusi o cale de a reda in direct "intalnirea" cu presedintele, inregistrand conversatia cu telefoanele mobile.

In plus, au primit si o mana de ajutor generoasa de la presedinte, care a facut, prin telefon, un tur al televiziunilor. A intrat, pe rand, in direct, la Romania Tv, B1, Digi Tv, Antena 3, Realitatea TV.

Basescu a negat ca ar exista un conflict intre el si presa. "Voi aveti un complex cu un razboi cu presa. Eu nu am un razboi cu presa", a spus seful statului, conform Romania TV.

El a fost intrebat, la B1, din nou daca va merge la Consiliul European de la Bruxelles, insa a refuzat sa raspunda.

"E prea importanta treaba ca sa va raspund dintr-o cafenea din Carrefour", a spus Basescu pentru B1.

Presedintele a abordat si problema cainilor fara stapan, "una dintre cele mai

neplacute probleme ale Bucurestiului", afirmand ca un primar hotarat trebuie sa rezolve acest aspect.

La Digi 24, Basescu a vorbit despre democratie si perceperea importantei votului de catre romani.

"Romanii stiu mai bine ce vor... democratia se coace si romanii inteleg ca viata lor depinde si de modul in care voteaza", a spus el.

De asemenea, la Antena 3, presedintele si-a exprimat ingrijorarea cu privire la neregulile care au loc in timpul alegerilor.

"Sunt foarte ingrijiorat de frecventa mare a neregulilor in procesul electoral. Asta ma ingrijoreaza foarte tare. Ma refer la incidente, la buletine, la plati in fata sectiilor de votare, aveti informatii si dumneavoastra", a explicat el, potrivit Antena 3.

Nu in ultimul rand, presedintele a facut referiri la situatia din zona euro, declarand ca este optimist ca Romania nu va ajunge in situatia Greciei si Spaniei.

"Intotdeauna viitorul Romaniei l-am vazut de pe pozitii de om optimist care crede in tara lui si in poporul lui. Previziunea mea e ca in Romania nu se va intampla ce s-a intamplat in Grecia si Spania pentru ca a avut in ultimii trei ani oameni politici care si-au asumat raspunderea sa corecteze echilibrele macro-economice Va asigur ca veti mai vedea si alte tari care nu au facut ce am avut noi curaj sa facem la timp, cu sacrificii pentru romani, dar ne-am tinut tara in echilibru", a spus presedintele potrivit Realitatea TV.

Presedintele a parasit cafeneaua in jurul orei 18.30, facandu-si cu greu loc cu cosul de cumparaturi printre jurnalisti.

Inainte de a se desparti de acestia, presedintele si-a facut timp pentru a acorda autografe, apoi a incarcat cumparaturile in portbagaj si a plecat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiției cererile de urmărire penală față de Petre Roman și Gelu-Voican Voiculescu
Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiției cererile de urmărire penală față de Petre Roman și Gelu-Voican Voiculescu
Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiţiei cererile de urmărire penală a lui Roman Petre, în calitate de fost premier, şi a lui Voiculescu Gelu-Voican, fost viceprim-ministru, pentru...
Ciucă, despre atacul Iranului asupra Israelului: „O situaţie care generează atenţia tuturor liderilor lumii. Potenţialul de escaladare este foarte mare”
Ciucă, despre atacul Iranului asupra Israelului: „O situaţie care generează atenţia tuturor liderilor lumii. Potenţialul de escaladare este foarte mare”
Nicolae Ciucă, preşedintele Senatului a declarat marţi, 16 aprilie, despre atacul Iranului asupra Israelului că a fost şi e o situaţie care generează atenţia tuturor liderilor lumii, pentru...
#Traian Basescu jurnalizti cafea, #Traian Basescu televiziuni alegeri locale, #Basescu cumparaturi Carrefour , #presedinte