Basescu a promis FMI ca nu promulga legile adoptate din greseala - Surse

Joi, 28 Octombrie 2010, ora 17:15
2357 citiri
Basescu a promis FMI ca nu promulga legile adoptate din greseala - Surse

Presedintele Traian Basescu a promis joi oficialilor FMI, prezenti in Romania, ca nu va promulga legile privind reducerea TVA la alimentele de baza si neimpozitarea pensiilor sub 2.000 de lei, au anuntat surse guvernamentale.

"Guvernul nu cauta solutii pentru compensarea veniturilor care nu s-ar incasa prin aplicarea TVA redusa la alimente sau neimpozitarea pensiilor sub 2.000 de lei, pentru ca FMI nu le ia in calcul. Cei de la FMI au primit asigurari de la presedintele tarii ca ambele legi nu vor fi promulgate si vor fi retrimise Parlamentului", au declarat surse guvernamentale pentru Mediafax.

Saptamana trecuta deputatii au adoptat legea care prevede reducerea TVA la 5% pentru alimentele de baza.

Parlamentarii Puterii au declarat ca au votat din greseala legea, iar printre acestia s-au aflat si ministrul Dezvoltarii Elena Udrea, ministrul Muncii Ioan Botis, ministrul Fiantelor Gheorghe Ialomitianu, ministrul Comunicatiilor Valerian Vreme, ministrul Mediului Laszlo Borbely si ministrul Apararii Gabriel Oprea.

TVA de 5% la alimente si pensii neimpozabile - decizie luata din greseala in Parlament

Tot saptamana trecuta, in aceeasi zi, si proiectul care prevedea neimpozitarea pensiilor sub 2.000 de lei s-a bucurat de multe voturi pentru. Astfel, el a fost adoptat cu 286 de voturi favorabile, doua voturi "impotriva" si doua abtineri.

Ministerul Agriculturii sustine reducerea TVA la alimentele de baza

La o zi dupa incident, premierul Emil Boc i-a asigurat pe reprezentantii Fondului Monetar International (FMI) ca situatia generata de proiectele adoptate de catre deputati, privind TVA de 5% pentru alimente si neimpozitarea pensiilor sub 2.000 lei, va fi rezolvata rapid.

"Cele doua legi adoptate de catre Camera Deputatilor au reprezentat, inevitabil, un subiect de discutie, iar premierul a asigurat ca situatia va fi rezolvata rapid", au declarat surse guvernamentale.

Boc a promis FMI ca rezolva rapid situatia legilor votate din greseala - surse

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Traian Basescu neadopta legi, #lege TVA redus, #lege neimpozitare pensii , #presedinte
Comentarii
Poza DEKAR
DEKAR
rank 5
O mana spala pe alta si amandoua, in...
Poza bobinstein
bobinstein
rank 1
problema cu base nu e ca a fost catastrofal ca ministru,parlamentar,primar,presedinte,din 89' incoace...