Ziare.com

Basescu a promulgat statutul alesilor

Joi, 04 Iulie 2013, ora 19:47

   

Basescu a promulgat statutul alesilor
Presedintele Traian Basescu a promulgat, joi, legea pentru modificarea si completarea statutului deputatilor si al senatorilor.

Seful statului a semnat, joi, decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea si completarea Legii 96/2006 privind Statutul deputatilor si al senatorilor, se arata intr-un comunicat al Administratiei Prezidentiale, remis Ziare.com.

Statutul parlamentarilor: cati bani primesc de cazare, benzina si avion

Plenul reunit al Senatului si Camerei Deputatilor a adoptat, luni, in sesiune extraordinara, proiectul de modificare a Statutului deputatilor si senatorilor, pus in acord cu decizia Curtii Constitutionale.

Din noul statut s-au eliminat doua articole declarate neconstitutionale.

Statutul parlamentarilor, neconstitutional - USL isi striga nemultumirea: CCR sa se autodizolve!

Statutul parlamentarilor a ajuns de trei ori la CCR. Dupa ce presedintele a retrimis legea la Parlament si ea a fost modificata, au urmat doua contestatii ale legii depuse de PDL la Curtea Constitutionala, ambele fiind admise.

Ulterior, presedintele a sesizat Curtea in legatura cu articolul 1 al Legii pentru modificarea si completarea Legii nr. 96/2006 privind Statutul deputatilor si al senatorilor, aflata la promulgare, punctele 18 si 19, prin care se aduc modificari asupra procedurii prin care poate fi retinut, arestat sau perchezitionat un deputat sau senator.

Judecatorii CCR au hotarat, in unanimitate, ca cele doua articole din statutul alesilor sunt neconstitutionale.

D.R.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 340 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor