Basescu, acuzat ca a "intarziat" pasagerii unui avion: Am stat sa asteptam sa-si ia ramas bun de la Boc

Luni, 10 Februarie 2014, ora 18:19
3726 citiri
Basescu, acuzat ca a "intarziat" pasagerii unui avion: Am stat sa asteptam sa-si ia ramas bun de la Boc

Mai multi politicieni pasageri in avionul de linie cu care a plecat de la Cluj la Bucuresti presedintele Traian Basescu reclama ca aeronava a decolat cu intarziere din cauza sefului statului, ei fiind tinuti in autobuz, insa conducerea aeroportului sustine ca avionul a ajuns cu intarziere la Cluj.

Vicepresedintele Agentiei Nationale a Functionarilor Publici, Mircea Jorj, fost presedinte al PSD Cluj-Napoca, a declarat corespondentului MEDIAFAX ca pasagerii avionului care trebuia sa decoleze spre Bucuresti la ora 9.30 au fost tinuti timp de peste o jumatate de ora in autobuzul care ii transporta de la terminal la aeronava, asteptand sosirea presedintelui Traian Basescu.

"Am fost cateva zeci de pasageri care ne-am imbarcat, luni dimineata, in autobuzul care ne-a transportat de la terminalul 'plecari' spre avion. In autobuz se mai aflau, pe langa oameni de afaceri si oameni simpli, mai multi demnitari si parlamentari, printre care Sorin Bota, Steluta Cataniciu, Cornel Itu, Mate Andras, Elena Uioreanu, presedintele UDMR, Kelemen Hunor, Augustin Zegrean, presedintele Curtii Constitutionale, Radu Moldovan, presedintele CJ Bistrita-Nasaud.

Am stat 35 de minute in acel autobuz, cu usile inchise, si nu am fost lasati sa urcam in avion pana nu a sosit presedintele Traian Basescu. Presedintele a venit insotit de Elena Udrea si de Emil Boc, au stat si si-au luat ramas bun de la primarul Clujului si abia apoi au urcat in aeronava, in timp ce noi asteptam. A fost o lipsa de respect si de bun-simt din partea presedintelui Traian Basescu. El nu e mai presus decat noi si, daca a luat o cursa de linie, trebuia sa se asigure ca ajunge la timp", a spus Mircea Jorj.

Potrivit acestuia, si la aterizarea pe Aeroportul Otopeni din Bucuresti pasagerii din avion au fost nevoiti, la fel, sa astepte in autobuz zece minute pana cand au fost descarcate bagajele presedintelui Traian Basescu.

"Mi se pare un tratament inegal la care am fost supusi", a spus Jorj.

La randul sau, deputatul PSD Cornel Itu a spus ca incidentul i se pare "jenant" in conditiile in care zeci de persoane au fost obligate sa astepte venirea presedintelui Traian Basescu si a Elenei Udrea.

"Traian Basescu si Elena Udrea au stat la business class, in timp ce noi eram la economic. Acest lucru nu le dadea dreptul la un tratament preferential. Daca noi am ajuns la timp la avion si eram parlamentari si alti demnitari, cred ca ar fi fost de bun simt ca si presedintele sa ajunga la timp, nu sa ne faca sa-l asteptam", a afirmat Itu.

Timpul de asteptare? Depinde pe cine intrebi

Pe de alta parte, deputatul Mate Andras, liderul UDMR Cluj, a declarat ca timpul de asteptare in autobuz a fost de 10-15 minute, pe aeroportul clujean.

Intr-o interventie telefonica la Realitatea Tv, Emil Boc l-a contrazis pe PSD-istul Mircea Jorj, spunand ca a fost de fata si ca lucrurile s-au desfasurat cu totul si cu totul altfel.

"Avionul de la Bucuresti a plecat cu o intarziere de 20 de minute si a ajuns cu intarziere la Cluj. Am fost acolo cand presedintele venea, autobuzul (in care se aflau ceilalti pasageri - n.red.) a asteptat 2 minute cu pasagerii in el. Din punctul meu de vedere este grosolan si o minciuna sfruntata ca au asteptat oamenii 20 de minute ca sa urce presedintele in avion", a declarat Emil Boc.

Directorul Aeroportului International "Avram Iancu" din Cluj, David Ciceo, a declarat ca avionul nu a asteptat dupa presedinte, ci a sosit cu intarziere.

"Avionul nu a asteptat dupa presedinte, ci a sosit cu intarziere la Cluj, iar intarzierea s-a transmis. Aeronava trebuia sa decoleze de la Bucuresti la 7.55 si a decolat la 8.15, iar aceasta intarziere s-a transmis si la decolarea de la Cluj inapoi spre Bucuresti", a spus Ciceo.

Traian Basescu a plecat, luni dimineata, spre Bucuresti, cu un avion de linie de pe Aeroportul International "Avram Iancu" din Cluj, unde a fost condus de primarul Emil Boc.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#pasageri asteptare sol Traian Basescu, #pasageri Tarom asteptat Basescu, #cursa avion intarziere Basescu, #Basescu umilit pasageri aeroport , #presedinte