Basescu, ajunge! (Opinii)

Duminica, 02 Septembrie 2012, ora 21:32
16792 citiri
Basescu, ajunge! (Opinii)

Recent, intr-un restaurant de la mare la care manca Basescu, o fosta colega si sotul ei, alaturi de copil, au coborat sa ia masa. Erau cazati la hotelul de care apartinea restaurantul si aveau "all inclusive".

Nicio masa libera, cu exceptia uneia in centru. Mare, frumoasa, cu flori. Nu scria nimic despre vreo rezervare, asa ca oamenii s-au asezat. Ce nu stiau ei era ca aia era masa la care trebuia sa manance Traian Basescu. Disperati, chelnerii, apoi diferiti sefi si manageri de pe acolo au incercat sa-i ridice de la masa. La inceput, le-au spus ca e masa presedintelui. Sotul colegei nu i-a crezut, dar le-a propus sa cedeze masa, daca li se aduce mancarea in camera. Cei de la restaurant n-au acceptat, asa ca tipul n-a plecat.

Si mai disperati, cu mentalitatea activistului de comuna care asteapta venirea prim-secretarului, aia de la restaurant faceau tot posibilul sa le ia masa. "Sunt finul lui Nutu Camataru, poate vrei sa-l chem", joaca ultima carte unul dintre ei. "Ok, dar te bat de te sting pana vine Nutu Camataru", i-a spus sotul colegei mele. Oamenii de la restaurant au cedat. Cunostintele mele au ramas cu masa lui Basescu. Pana la urma, a venit si presedintele. Cei de la restaurant i-au explicat ce se intamplase, dar Basescu n-a zis nimic, nu s-a suparat. A acceptat o masa mai mica langa cunostintele, care a fost adusa imediat. Fara flori.

Seful statului a mancat linistit, la masa lui. Ba chiar a fost jovial cu "hotii" care-i luasera masa. A glumit cu ei cand l-au intrebat de vorba si a facut poze cand i-au cerut-o. Inclusiv cu ala micu'.

Il mai tineti minte? Ala e Basescu, omul care ne-a cucerit (sau fraierit), care avea vreo 70% popularitate la un moment dat. Dar noi mai stim si alti Traian Basescu.

Ceilalti Basescu

L-am sprijinit pe Traian Basescu de-a lungul timpului. Nu intotdeauna. Am mai votat si PNL sau, cu o ocazie, candidatul PSD. Si pentru referendumul PSD din 2003. Dar am votat de partea lui Basescu atunci cand a contat.

Cu Alianta PNL-PD la parlamentare in 2004, cu el la prezidentiale in acelasi an. Entuziast. Cu retinere si revolta in 2009, cand l-am votat doar pentru ca Voiculescu, Catalin Voicu sau Vanghelie sa nu ajunga la putere. L-am sprijinit la referendumul de anul asta pentru ca mi se parea odios ce facea USL.

Dar acum, cand eu si alte milioane l-am sprijinit, i-as spune cateva lucruri. In primul rand ajunge, Traian Basescu! Odata intors la Cotroceni, trebuie sa arati ca un presedinte adevarat. Trebuie sa arati prezidential. Zilele presedintelui jucator-bataus-jignitor trebuie sa inceteze! Asta speram de la tine!

Pentru ca nu se mai poate. Eu si multi altii, milioane, suntem oameni care voteaza (si) pentru bun simt, pentru identificarea cu partile bune din societate.

Nu zic sa nu te lupti. Zic sa nu jignesti, sa nu te afisezi cu un infractor odios precum Bercea Mondial, sa arati ca poti sa te comporti demn chiar cand esti atacat, nu ca un bataus de strada. Poti sa fii un luptator fara a jigni, fara invective, fara "perverse" de genul "Porumbacu".

Poti sa nu starnesti revolta a milioane de oameni jignindu-l gratuit, dezgustator si cu o ignoranta surprinzatoare, pe regele Mihai, o persoana demna si decenta. Ba as spune, una din personalitatile remarcabile ale Romaniei secolului XX, invins, insa de forte carora nimeni nu li se putea opune.

Moderator nu mai poti fi, dar poti fi decent. Prezidential, spun din nou. Model, daca nu cerem prea mult.

In loc sa certi profesorii pentru alea 8 milioane babane pe care le iau pe luna si sa ridici pe culmi beneficiile chiulului si ale lasatului moale cu invatatul, in loc sa spui ca scoala romaneasca produce tampiti, ai putea sa faci exact invers. Ce a spus Barack Obama, presedintele SUA, unor elevi? "As fi putut realiza mai multe in viata daca as fi invatat mai bine".

Mai multe in viata! Si omul era presedintele SUA in momentul in care spunea asta, ceea ce poate miliarde de oameni considera a fi realizarea suprema. La dracu' genul asta de vorbe le vrem! Sau macar tacere in unele situatii. Da, e adevarat, Basescu a facut si multe lucruri bune pentru statul de drept si voi crede mereu asta, incepand cu momentul in care a invins "sistemul ticalosit", realmente ticalosit, al lui Adrian Nastase.

Dar asta nu inseamna ca poti sa ataci fiecare categorie prin cuvinte extrem de dure, de parca toti ar fi lenesi sau incapabili sa inteleaga reforma. Poate ca unii sunt lenesi si incapabili sa inteleaga reforma, dar esti si presedintele lor. Si milioane dintre ei te-au votat, ba chiar de 2 ori.

Undeva prin 2005 sau 2006, cand inca mai credeam in Basescu si-l consideram realmente bun, nu raul cel mai mic, l-am auzit spunand ca "presedintele e subconstientul poporului" sau ceva asemanator. Pe vremea aia inca mai incerca.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Basescu revenire Cotroceni, #Basescu presedinte Romania , #presedinte