Basescu: Am sa ma bat si 10 ani pentru apararea mandatelor mele

Duminica, 26 Aprilie 2015, ora 16:59
4867 citiri
Basescu: Am sa ma bat si 10 ani pentru apararea mandatelor mele
Foto: Arhiva / Administratia Prezidentiala

Fostul presedinte Traian Basescu a facut, duminica, o scurta trecere in revista a succeselor obtinute in mandatele sale, in replica la acuzatiile care i se aduc pe anumite posturi de televiziune.

"Am sa ma bat politic pentru apararea mandatelor mele! RoTV, Rtv, A3 sunt in campanie furibunda impotriva mea. Uneori, alimentate chiar de institutii ale statului devenite obediente stapanilor pentru ca unii isi doresc sa fie vesnici in functii.

Doua luni dupa incheierea mandatului nu am avut iesiri publice. Mi-am dorit sa urmeze o retragere lina din viata publica. Dar, sistemul lui Nastase si Voiculescu isi doreste o revansa pentru toate infrangerile politice pe care i le-am administrat pana la terminarea celui de al doilea mandat", a scris pe Facebook Traian Basescu.

Fostul presedinte afirma ca Realitatea TV, Romania TV si Antena3 au drept obiectiv "distrugerea si discreditarea" celor zece ani in care el a ocupat functia de sef al statului, motiv pentru care nu dau in laturi nici sa ii atace pe membrii familiei sale.

"In aceasta operatiune masiva de denigrare, nimic nu este prea mult. Fie ca utilizezi epave ale regimului comunist angajate cu norma intreaga la cele trei televiziuni, fie ca utilizezi familii intregi de rromi interlopi bine instruiti de avocati de tip militian sa faca declaratii denigratoare la adresa mea, fie ca sunt varfuri de lance ale turnatorului Voiculescu angajati sau fosti angajati ai trustului Intact, fie ca sunt angajati ai turnatorului de tip nou Ghita, fie ca sunt basisti raspopiti sau diverse specii de acoperiti, toti se straduiesc din rasputeri sa anihileze doua mandate de presedinte si sa semene, fara pic de responsabilitate, ura si minciuna", mai scrie Traian Basescu in postarea sa de pe Facebook.

Fostul presedinte isi intreaba retoric adversarii ce ii deranjeaza atat de tare din cei zece ani in care el a fost sef al statului, dupa care ofera mai multe raspunsuri posibile, facand trimitere la condamnarea comunismului, predarea catre CNSAS a trei milioane de dosare ale fostei securitati, condamnarea pactului Ribbentrop - Molotov, semnarea tratatului de aderare la UE, readucerea lui Hayssam in tara, infiintarea ANI, referendumul pentru reducerea numarului de parlamentari sau faptul ca a izolat justitia de politic.

"Poate faptul ca nu mai puteti dilua relatia cu SUA pentru a face jocul atat de drag voua la mai multe capete?

Poate curajul, ce-i drept platit foarte scump, de a trece rapid tara prin criza?

Poate curajul de a infrunta deschis Moscova? (...)

Poate faptul ca vad in PSD si PNL si liderii lor acelasi USL din vara lui 2012?

Poate faptul ca nu am impartasit cu voi ilegalitati si nu am fost niciodata dependent de voi?

Poate faptul ca nu mai puteti controla multe din institutiile statului?

Poate faptul ca tara nu mai este ca cea din 2004?

Sau poate va deranjaza toate la un loc? ", a mai scris fostul presedinte.

La finalul postarii, acesta le-a transmis adversarilor un mesaj.

"Tineti minte, au trebuit aproape 10 ani pentru ca cea mai mare parte a populatiei sa inteleaga importanta independentei justitiei. Acum au inteles si nu-i mai puteti minti.

Daca va fi nevoie, am sa ma bat 10 ani si pentru apararea mandatelor mele", a subliniat Traian Basescu.

C.B.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#Basescu mandate presedinte Facebook, #Basescu realizari presedinte, #Basescu atacuri televiziune , #presedinte