Basescu: Armenii competenti sunt in Armenia, la noi sunt d'astialalti (VIDEO)

Vineri, 14 Martie 2008, ora 19:30
5762 citiri
Basescu: Armenii competenti sunt in Armenia, la noi sunt d'astialalti (VIDEO)

Ajuns la Bruxelles pentru a participa la Consiliul de primavara al Europei, presedintele Traian Basescu nu a putut sa isi pastreze tonul serios pana la sfarsitul conferintei.

Intrebat despre pozitia Romaniei fata de propunerea Poloniei de extindere a atentiei Uniunii Europene si inspre statele din est, presedintele a facut din nou referire la problema competitivitatii armenilor.

"Noi sustinem propunerea Poloniei, am sustinut-o si in Consiliu, insa ramane de vazut cand va fi posibila punerea in practica a acestui proces, mai ales ca el implica foarte multe tari din regiunea Marii Negre: Belarusul, Ucraina, Moldova, Georgia... Si nu poti sa te opresti numai aici, trebuie sa impingi lucrurile catre Azerbaidjan, catre Armenia domnului Vosganian", a spus Basescu.

Aflat in sala, ministrul Finantelor a replicat: "competenta Armenie". Amuzat, presedintele a spus "va dati seama... acolo sunt competentii, la noi sunt d'astialalti. La Finante, medicii sunt buni", a spus ironic presedintele Traian Basescu.

In momentul in care Vosganian a inceput sa rada, Basescu a spus: "Ce ti-a trebuit (sa intrebi - n.red). Te iau cu mine cu avionul ca mi-ai taiat banii de la deplasari sau te las cu premierul?", a incheiat presedintele discutia plina de intepaturi pe ton amuzat pe care a avut-o cu ministrul Finantelor in fata jurnalistilor.

Totusi, in momentul in care jurnalistii au incercat sa obtina si o reactie fata de premier, Basescu a replicat scurt: "Lasati jocurile acasa. Sa nu le mutam la Bruxelles".

"Conduita mea si a primului ministru a fost ca indiferent ce dispute am avut acasa, in situatiile in care am fost impreuna sa reprezentam Romania, am lasat neintelegerile la Bucuresti", a adaugat Basescu.

Relatia dintre Basescu si armeni

In septembrie 2007, dupa operatia de tiroida, presedintele i-a spus doctorului Mircea Ghemegian, coordonatorul echipei de medici care l-a operat la Spitalul Militar Central: "In sfarsit vad si eu un armean bun", dupa care a corectat si a spus "un armean competent".

In urma acestor afirmatii, un jurnalist a reclamat incidentul la Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD). Basescu a fost chemat la audieri pe 11 octombrie.

Dupa sesizare si comunitatea armenilor din Romania a transmis CNCD un punct de vedere oficial in care-si exprima dezaprobarea fata de afirmatia presedintelui si cerea sa fie parte in aceasta cauza.

Colegiul Director al CNCD a decis, pe 15 octombrie, ca declaratiile facute de seful statului la adresa armenilor nu intrunesc cumulativ elementele constitutive ale discriminarii, prevazute de lege.

CNCD a facut insa apel la intreaga clasa politica si la toti formatorii de opinie sa promoveze un comportament si limbaj non-discriminatoriu, precum si sa ia atitudine fata de eventualele incalcari ale principiului egalitatii de sanse.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Basescu, #Tariceanu, #vosganian, #armeni, #competenti , #presedinte