Basescu: As recomanda oricui ii da prin cap sa atace partidul care il sustine sa se abtina

Autor: Ana Ilie
Luni, 19 Septembrie 2011, ora 19:39
1388 citiri
Basescu: As recomanda oricui ii da prin cap sa atace partidul care il sustine sa se abtina

Presedintele Traian Basescu a avertizat orice ministru s-ar gandi sa critice guvernul sau partidul care l-a propus sa ocupe un post in Executiv sa se abtina sau risca sa aiba ocazia sa faca lucrul acesta din Opozitie.

Avertismentul lui Basescu survine la doar trei zile dupa revocarea din functie a ministrului Muncii si Protectiei Sociale, Sebastian Lazaroiu, care a suparat conducerea PDL, partid ce l-a uns ministru.

"As recomanda oricui ii da prin cap intre cei din guvern sa-si atace partidul care il sustine sa se abtina pana pleaca din guvern. Nu puteti avea pretentia de la parlamentari sa va sustina masurile destul de grele daca il criticati. Tineti-va criticile pentru Opozitie!", le-a spus Basescu ministrilor stransi pentru ceremonia de investire in functie a noului ministru al Muncii, Sulfina Barbu.

Premierul Emil Boc a decis, vineri, revocarea lui Sebastian Lazaroiu din functia de ministru al Muncii. Principalul motiv invocat de liderii PDL este ca fostul consilier prezidential a facut mai multe declaratii ce au adus prejudicii grave de imagine principalului partid de guvernamant.

Purtatorul de cuvant al PDL, Sever Voinescu, a confirmat motivul revocarii lui Lazaroiu: "Domnia sa a mentinut ministerul pe o traiectorie reformista, dar pozitiile politice ne-au creat o serioasa problema de imagine si de pozitionare", a spus Voinescu.

"Nu cred ca poti sa afirmi ca nu te-ai inscrie in PDL cand ocupi o pozitie a PDL. Cred ca in primul rand e un act de demnitate din partea noastra sa-l revocam pe dnul Lazaroiu din aceasta functie", a spus si Frunzaverde, precizand ca Emil Boc a avut aceeasi opinie in cadrul consultarii.

"Este o reactie fireasca a PDL, este o reactie demna a noastra in legatura cu aceasta afirmatie", a mai spus liderul PDL.

Prim-vicepresedintele PDL Gheorghe Flutur a declarat, vineri, pentru Ziare.com, ca masuri ferme precum revocarea lui Sebastian Lazaroiu din Guvern trebuie continuate "foarte repede" si cu altii care incalca disciplina de partid.

"Cred ca e nevoie de mai multa disciplina in PDL si in randul celor care sunt sustinuti de PDL. Dupa parerea mea aceste masuri trebuie continuate si cu altii care incalca regulile si statutul PDL-ului, foarte repede. Legat de cazul acesta, asta este situatia. Comentarii politice despre PDL poate cei mai indreptatiti sa faca sunt membrii PDL, dar in interior, mai putin cei care nu sunt membri dar beneficiaza de sustinerea PDL", a spus Gheorghe Flutur pentru Ziare.com.

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#Traian Basescu, #traian basescu lazaroiu, #Traian Basescu ministri , #presedinte