Basescu: As vrea sa vina Angela Merkel la Bucuresti si sa ma duc eu la Berlin

Miercuri, 02 Octombrie 2013, ora 22:56
3249 citiri

Traian Basescu a fost intrebat, miercuri seara, in cadrul unei emisiuni de divertisment, daca ar veni Dumnezeu si ar cere fiecarui presedinte sa aleaga o alta tara in fruntea careia sa fie, care ar fi alegerea lui.

Initial, Traian Basescu a spus ca ar vrea sa fie doar presedintele Romaniei. La insistentele moderatorului ca este vorba despre o situatie ipotetica, seful statului a raspuns ca ar vrea sa faca schimb cu Germania.

"As vrea sa vina Merkel la Bucuresti si sa ma duc eu la Berlin", a declarat Traian Basescu, la Pro tv.

Motivul pentru care presedintele este neutru in problema Rosia Montana

In ceea ce priveste parerea sa despre dezbaterile aprinse cu privire la demararea sau respingerea proiectului Rosia Montana, Traian Basescu a declarat ca a ales sa fie neutru. Seful statului a fost apoi intrebat daca ar iesi la proteste, in cazul in care nu ar fi politician.

"Daca as sti cate stiu acum, nu. Nici de o parte, nici de alta, pentru ca nu este un proiect care sa fie o fericire, dar nu e nici un proiect care sa nu poata fi facut. Pana la urma, pentru exploatarea aurului, astea sunt metodele. Vrei sa exploatezi? Sunt costuri. Nicaieri in lume, mineritul nu e simpatizat ca activitate, pentru ca el afecteaza mediul, mai ales ca aici discutam de minerit la suparafata, care musca din natura", a declarat seful statului.

Basescu, depre nepoata: Cand o vizitez, stie ca vine presedintele. E politicoasa, tace, nu face pe ea

Traian Basescu a declarat ca daca ar fi afisat o anumita parere in ceea ce priveste acest proiect, USL-ul ar fi ales automat pozitia contrara.

"Nu vreau sa intru in categoria celor care se dezic. Eu imi mentin declaratiile anterioare. Eu ma mentin in neutralitate pentru ca orice parere as fi avut eu, tot USL-ul era impotriva ei. Si atunci i-am lasat sa aiba ei unii impotriva altora pareri. Eu neavand nicio parere, au ei pareri contrare intre ei. Cred ca e obligatia mea.

Acum se invart lucrurile in doua abordari necinstite. Unii spun locuri de munca altii spun ne otravim cu cianuri. Nici una, nici alta nu sunt adevarate. Marile daune pentru mediu sunt raderea pur si simplu a patru munti si refacerea lor", a continuat presedintele.

Basescu nu iese din politica

Intrebat in cadrul aceleiasi emisiuni daca are de gand sa se retraga din politica, Traian Basescu a dat un raspuns clar si hotarat.

"Vorba inaintasului meu: numai cu picioarele inainte. Nu raman in politica in prima linie. (...) As vrea sa se mai intample ceva din ce am gandit eu bine pentru Romania", a spus seful statului.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Traian Basescu Merkel, #Traian Basescu Rosia Montana proteste, #Traian Basescu politica , #presedinte