Basescu, atac la functionari: ori sunt incompetenti, ori sunt corupti

Marti, 20 Septembrie 2011, ora 21:39
3695 citiri
Basescu, atac la functionari: ori sunt incompetenti, ori sunt corupti

Presedintele Traian Basescu a profitat de investirea lui Leonard Orban in fruntea nou infiintatului Minister al Afacerilor Europene, atacand din nou functionarii publici.

"Cred ca domnul ministru va trebui sa treaca la un sistem de selectie foarte bun - cei care se plang toata ziua cum bietii functionari publici sunt dati afara niciodata nu au curajul sa spuna cat rau au facut si fac domnii functionari publici, ori ca sunt incompetenti si nu-si recunosc incompetenta ori ca sunt corupti".

In opinia lui Basescu, "nu ministrul trebuie sa stie proceduri, sunt functionari angajati pentru acest lucru. Daca am suferit de ceva in procesul de absorbtie a fondurilor europene, aceasta suferinta s-a numit incompetenta functionarilor. Nu ministrul trebuie sa stie proceduri, nu ministrul ia si frunzareste dosarul, sunt functionari angajati pentru acest lucru. Incompetenta pe de o parte si tergiveresarea dosarelor pana il viziteaza primarul sau beneficiarul fondurilor pe domnul functionar, ca altfel primarii se duc pe capul ministrilor, iar functionarul nu da doi bani".

"Este un bun moment, si aveti posibilitatea sa selectati oamenii si daca vor ramane prea putini, sunt convins ca veti gasi intelegere in guvern pentru angajarea altora", a mai spus seful statului.

Seful statului a explicat si care va fi rolul acestui minister.

"Ministerul acesta nu va gestiona bani; un singur program operational este in responsabilitatea acesui minister, in rest celelate ministere raman responsabile. Acest minister va avea ca misiune fundamentala coordonarea activitatii unitatilor de management din ministerele de linie, va avea ca misiune simplificarea procedurilor cu aplicabilitate in toate ministerele, sa urmareasca aplicarea cu strictete a procedurilor stabilite in implementarea programelor cu finantare europeana. Acest minister va fi interfata intre Guvernul roman si Comisia Europeana si va avea misiunea extrem de grea a sustinerii punctului de vedere al Romaniei in negocierile pentru urmatorul exercitiu bugetar 2014-2020", a explicat Basescu.

In plus, pentru a pune punct speculatiilor, seful statului a evidentiat ca nu se vor face angajari la MAfE, cel putin in prima etapa.

"Ca sa nu existe emotii si sa ne trezim cu foarte multe cereri de angajare, ministerul preia structuri existente - ACIS, Autoritatea de Coordonare a Instrumentelor Structurale, si DAE, Departamentul Afacerilor Europene. Aceasta va fi osatura ministerului fara alte angajari", a punctat seful statului.

Seful statului a incheiat prin a-i urma lui Leonard Orban succes si a-l asigura de tot sprijinul sau.

"Sunt convins ca veti avea un mandat de succes, veti avea tot sprijinul meu si politic si atat cat pot in relatia cu UE. Ii asigur pe toti ca veti avea in Guvern un independent politic", a incheiat Basescu.

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#Traian Basescu, #traian basescu leonard orban, #basescu minister afaceri europene , #presedinte