Basescu, atac la jurnalisti: Penibila aceasta divizie de lichele din presa

Vineri, 13 Mai 2016, ora 19:18
20617 citiri
Basescu, atac la jurnalisti: Penibila aceasta divizie de lichele din presa
Foto: Arhiva Ziare.com

Traian Basescu se plange ca este pus la zid de anumiti jurnalisti cand vorbeste despre ceea ce fostul presedinte considera abuzuri in justitie.

Basescu sustine ca, daca isi exprima opiniile cu privire la practici pe care le considera neconstitutionale sau la "o declaratie incorecta" a Laurei Codruta Kovesi, procurorul sef al DNA, "divizia de lichele din presa" spune ca se impotriveste luptei anticoruptie.

"Daca spui ca purtarea inculpatilor cu catuse prin fata DNA-ului, cu toate televiziunile invitate pentru transmisiuni in direct, nu respecta drepturi garantate de Constitutie, dreptul la aparare, sau prezumtia de nevinovatie, divizia de lichele din presa trambiteaza la ordin, catre popor, ca esti impotriva luptei anticoruptie.

Daca indraznesti sa spui ca abuzul in serviciu este gresit si arbitrar definit in noul cod penal (...), divizia de lichele din presa trambiteaza la ordin, catre popor, ca esti impotriva luptei anticoruptie.

Daca indraznesti sa ai o replica la un comunicat incorect al SRI sau la o declaratie incorecta a doamnei Kovesi, divizia de lichele din presa te va acuza la ordin ca esti impotriva luptei impotriva coruptiei", a scris pe Facebook Traian Basescu.

Asadar, fostul presedinte si-a exprimat convingerea ca "suntem intr-un moment in care trebuie sa aparam justitia chiar de unii oameni care sunt parte a justitiei sau a unora care vor sa foloseasca justitia pentru a transa obiective politice sau personale".

Basescu subliniaza ca spune acest lucru "cu dreptul moral pe care il am ca om politic ce s-a batut 10 ani cu o clasa politica inversunata impotriva-i, care a trecut prin doua suspendari pentru ca justitia sa progreseze".

Basescu nu se va opri: Am platit prea scump in 10 ani, ca sa tac cand e vorba de Justitie

Fostul lider de la Cotroceni arata ca orice ziarist are dreptul sa-i contrazica punctele de vedere. Astfel, "am putea polemiza, iar publicul si democratia ar avea de castigat".

"Dar cand vad o intreaga divizie de jurnalisti care la comanda si in cor ma acuza incorect, plasandu-ma in tagma celor care lupta impotriva justitiei, chiar ca imi vine sa spun public: penibila aceasta divizie de lichele din presa. Justitia trebuie aparata de cei care fac injustitie in justitie", a conchis fostul sef de stat.

Basescu: Liderii Justitiei se cred un fel de dumnezei ai natiunii

Basescu, nou atac la justitie: Ce spune de dosarele familiei lui, ale lui Udrea, Bica sau Horia Georgescu

Comentariile lui Traian Basescu vin dupa ce, saptamana aceasta, a spus ca o afirmatie facuta de Kovesi este "propagandistica si mincinoasa", fiind ulterior criticat de mai multi jurnalisti.

Basescu o critica vehement pe Kovesi: Este dincolo de orice limita (Video)

Afirmatia procurorului sef al DNA criticata de Basescu se referea la faptul ca, in cazul in care CCR va declara neconstitutional articolul din Codul penal care defineste abuzul in serviciu, vor fi inchise peste 800 de dosare aflate in lucru la DNA, dosare ce vizeaza achizitii publice ilegale cu fraude de milioane de euro.

Kovesi avertizeaza: Daca se dezincrimineaza abuzul in serviciu, se inchid sute de dosare DNA

D.T.

Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a primit amenințări și este hărțuită, cu scopul de a-și prezenta demisia. Ea pretinde chiar că e șantajată cu filmări compromițătoare cu ea,...
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va dezbate marţi contestaţia depusă de Alianţa Dreapta Unită la decizia Biroului Electoral Central de respingere a protocolului său de constituire....
#Basescu atac jurnalisti, #Basescu justitie , #presedinte