Basescu: Sova, un incompetent. Baietii de la RMGC i-au dat legea si i-a dus-o lui Ponta

Luni, 16 Septembrie 2013, ora 20:08
3184 citiri
Basescu: Sova, un incompetent. Baietii de la RMGC i-au dat legea si i-a dus-o lui Ponta
Foto: Arhiva

Traian Basescu a declarat, luni seara, ca, vinovat pentru situatia creata in jurul proiectului de exploatare de la Rosia Montana este ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructura de Interes National si Investitii Straine, Dan Sova.

Seful statului l-a acuzat pe Sova de incompetenta, ba chiar a spus ca a primit proiectul direct de la "baietii de la Rosia Montana Gold Corporation" si l-a trimis mai departe premierului care, la randul sau, vrand sa scape de responsabilitate, l-a trimis in Parlament.

Eu am sesizat cel putin 7 elemente de neconstitutionalitate. Legea nu poate sa cuprinda atributiuni care sunt ale Executivului.

"Toata lumea sa inteleaga ca nu este vorba de capcane, ci de o asumare si de respectare a statului de drept. De aia exista separatia puterilor in stat. Maine poimaine mergem la ICCJ sa judece daca e bun contractul. Facem din puterile in stat un ghiveci. Ponta sa scape de lasitate ca sa fie prim ministru si sa mai renunte la smecherie. (...) Trebuie sa stie ca a fi premier nu inseamna a teleguverna, ci a guverna.

Nu sunt de acord nici cu pozitia celuilalt lider, Antonescu, care a intrat si el in jocul 'votam sau nu'. Stie foarte bine ca e neconstitutional proiectul. Decat sa spuna 'aprobam, nu aprobam' mai bine sa spuna 'e neconstitutionala, ia-o inapoi, trimite-l pe Sova sa o ia de la Parlament, sa o lase la Guvern si sa nu se mai intoarca la Guvern!'. Pentru ca este initiativa acestui ministru profund incompetent. Cum a putut sa dea un asemenea proiect Guvernului?!", a spus Basescu.

Basescu: Ponta sa scape de lasitate si sa renunte la smecherie. Sa retraga proiectul Rosia Montana

Seful statului a mai atras atentia ca daca nu va fi retras urgent proiectul din Parlament, "va fi dezastru", avand in vedere protestele masive, dar si faptul ca legea este construita neconstitutional si nu poate fi "reparata" in Parlament.

"Daca n-a stiut ca are foarte multe elemente de neconstitutionalitate, sa se uite acum si sa retraga legea ca va fi un dezastru daca stam o luna jumate, 2 luni. Parlamentul, si daca ar vrea sa defriseze de neconstitutionalitate aceasta lege, pur si simplu nu poate, e construita neconstitutional.

Baietii de la RMGC au facut o lege, i-au dat-o lui Sova, si Sova s-a dus la Ponta si a zis 'ia uite sefu' ce lege am facut'. Iar Ponta, bucuros ca scapa de raspundere si o trimite la Parlament, a luat-o de buna. Si Ponta e jurist, nu inginer ca mine", a mai acuzat presedintele.

Protest masiv pentru Rosia Montana: 15.000 de oameni au iesit in strada la Bucuresti (Video)

Traian Basescu a sustinut, luni, o a treia declaratie oficiala de presa pe tema proiectului de exploatare de la Rosia Montana, facand "un ultim apel la Guvern, la premier, sa renunte a se juca cu societatea romaneasca in mod politicianist".

Minerii blocati in subteran au fost convinsi de Ponta sa renunte la protest (Video)

Duminica, in jur de 20.000 de oameni au iesit in strada pentru a protesta fata de proiectul de exploatare de la Rosia Montana. In acelasi timp, mai multi mineri s-au blocat in subteran cerand unda verde pentru proiect, considerand ca acesta este singura lor sansa de a avea o viata mai buna. Ei au fost convinsi, insa, de Victor Ponta sa renunte la aceasta forma de protest, premierul deplasandu-se personal la fata locului.

Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat vineri, 29 martie, că alianţa PSD-PNL poate lua la redistribuire 20 de mandate de europarlamentari. Europarlamentarul susține că AUR va...
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
#Traian Basescu Dan Sova, #Basescu Rosia Montana Dan Sova, #proiect Rosia Montana neconstitutional Basescu , #presedinte