Basescu, atac voalat la Iohannis: Daca as fi fost presedinte...

Luni, 13 Iulie 2015, ora 14:11
4731 citiri
Basescu, atac voalat la Iohannis: Daca as fi fost presedinte...
Foto: Ziare.com

Fostul presedinte Traian Basescu sustine ca, daca ar mai fi fost presedinte, i-ar fi asteptat cu "un spectacol de muzica populara dat in curtea palatului" pe tinerii basarabeni care sustin unirea Romaniei cu R.Moldova.

"Duminica, in jurul orei 14.00, la Bucuresti, a sosit un grup de cateva sute de tineri din Republica Moldova.

Tinerii au parcurs pe jos distanta de la Chisinau la Ungheni (120 km) pentru a aduce mesajul generatiei tinere de unire a Republicii Moldova cu Romania. Este cel mai puternic semnal dat de tinerii pro-romani de peste Prut.

Daca as fi fost presedinte cu siguranta i-as fi asteptat cu masa pusa, cu un spectacol de muzica populara dat in curtea palatului si le-as fi vorbit despre nevoia de reunificare a ambelor tari", a scris pe Facebook Traian Basescu.

Mars pentru unire: Sute de tineri au ajuns in Romania din Chisinau, dupa ce au mers pe jos 100 de kilometri

Totodata, acesta sustine ca unirea "este o necesitate strategica in mod egal si pentru Romania si pentru R.Moldova".

"Sunt destui care cred ca unirea cu Republica Moldova ar fi o favoare pe care Romania ar face-o fratilor de peste Prut. Profund gresit. Eu sustin categoric faptul ca unirea este o necesitate strategica in mod egal si pentru Romania si pentru R.Moldova. Acum este un moment bun ca romanii de pe ambele maluri ale Prutului sa-si spuna apasat dorinta de UNIRE", a mai notat fostul presedinte.

Unirea cu Romania, ceruta de moldoveni in Piata Universitatii (Video)

Sute de tineri care au initiat, pe 5 iulie, din Chisinau, un mars prin care au cerut unirea tarii noastre cu Republica Moldova, au trecut sambata granita in Romania. Tinerii, care au parcurs pe jos aproape 100 de kilometri, au traversat podul feroviar de la Ungheni, unde au fost intampinati cu flori de mai multi oameni.

Duminica, acestia au ajuns in Bucuresti, iar presedintele Klaus Iohannis s-a declarat impresionat de marsul lor, insa a precizat ca nu ii poate primi la Palatul Cotroceni, pretextand ca nu va fi in tara, cu toate ca s-a aflat la Sibiu: "Sunt foarte impresionat de drumul pe care il fac tinerii de la Chisinau la Bucuresti. Din pacate, nu voi fi in tara si nu ii pot intampina la Palatul Cotroceni, dar fiti convinsi ca mi-ar fi facut o reala placere".

Escala speciala pentru Iohannis la Sibiu. Unionistilor le-a transmis ca nu este in tara (Foto) - Update

Seful statului trebuia sa participe duminica la summit-ul extins de la Bruxelles, unde liderii UE ar fi trebuit sa analizeze soarta Greciei, insa summit-ul a fost ulterior anulat. Duminica dupa-amiaza, delegatia oficiala a sefului statului a plecat catre capitala Spaniei, Madrid, insa a facut o escala la Sibiu, pentru a-i lua pe presedinte si pe sotia sa, Carmen Iohannis.

Presedintele Klaus Iohannis si Carmen Iohannis fac o vizita oficiala in Spania, in perioada 12-14 iulie, la invitatia majestatilor lor regele Filipe al VI-lea si regina Letizia.

Moldovenii cer unirea la Cotroceni. Iohannis si Ponta reactioneaza

Circa 500 de bucuresteni si 1.000 de tineri din Republica Moldova au participat, duminica, plecand din Piata Universitatii, la un mars pentru unirea celor doua tari. Manifestantii au marsaluit catre Palatul Parlamentului si apoi catre Palatul Cotroceni.

F.N.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#Traian Basescu mars unire, #Basescu unire Romania Moldova, #mars unire Romania Moldova , #presedinte