Basescu ataca la CCR abrogarea articolului privind presiunile la adresa Justitiei

Joi, 09 Octombrie 2014, ora 18:37
1752 citiri
Basescu ataca la CCR abrogarea articolului privind presiunile la adresa Justitiei
Foto: Presidency.ro

Presedintele Traian Basescu a anuntat, joi, ca ataca la Curtea Constitutionala legea privind abrogarea articolului 276 din Codul Penal, motivul principal fiind intimidarea Justitiei.

"Din pacate, Parlamentul si-a mentinut pozitia, pentru ca eu am trimis o data legea inapoi la Parlament, propunand sa nu se abroge acest articol, Guvernul a incuviintat abrogarea acestui articol. Atac legea asa cum a fost ea votata, o atac la CCR. Motivul principal este acela de intimidare a Justitiei.

Atac propunerea legislativa de abrogare la CCR, in speranta ca acolo voi avea castig de cauza, daca nu am avut in Parlament si in relatia cu Guvernul, care sustine abrogarea articolului, in numele unei iluzorii libertati de exprimare. Are limitele ei, pana afecteaza dreptul tau la imagine, la o viata decenta", a declarat seful statului.

Basescu acuza un judecator de minciuna: Sunt magistrati care tin neaparat sa faca politica si o fac prost

Pe 30 septembrie, plenul Camerei Deputatilor a adoptat abrogarea articolului respectiv, respingand astfel cererea anterioara de reexaminare facuta de Traian Basescu.

Art. 276 din Codul Penal prevede: "Fapta persoanei care, pe durata unei proceduri judiciare in curs, face declaratii publice nereale referitoare la savarsirea, de catre judecator sau de organele de urmarire penala, a unei infractiuni sau a unei abateri disciplinare grave legate de instrumentarea respectivei cauze, in scopul de a le influenta sau intimida, se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la un an sau cu amenda".

Cine dezvaluie informatii din dosare ajunge dupa gratii - propunere adoptata tacit de Senat

Legea speciala privind pensionarea personalului aeronautic, retrimisa in Parlament: Creeaza discriminare intre transportatori

De asemenea, tot joi, presedintele a declarat ca legea speciala privind pensionarea personalului aeronautic creeaza o mare discriminare intre transportatori, aratand totodata ca Guvernul este impotriva adoptarii acestei legi.

"In scrisoarea Guvernului, care vorbeste de multe altele, se da un aviz negativ, Guvernul nu sustine aprobarea acestei initiative legislative. Prin Constitutie, este obligatoriu sa se nominalizeze sursele de finantare. Retrimit legea la Parlament, tinand cont in mod imperativ de solicitarile Guvernului.

(...) Am rugamintea sa intrati pe site-ul Camerei Deputatilor, sa vedeti aceasta scrisoare, pentru ca vorbeste asa de frumos de masurile luate in 2009 si 2010 si ar fi pacat sa nu aveti un asemenea spectacol al lui Victor Ponta. Trebuie definit exact asa cum este omul acesta.

In 2008, multumea Parlamentului ca a dres o inechitate. Daca o primesc inapoi cu aviz pozitiv de la Guvern, o promulg, fara sa o trimit la CCR", a mai spus Traian Basescu.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#Basesu abrogare articol Cod Penal, #Basescu articol 276 Cod Penal , #presedinte