Basescu: Atitudinea lui Voiculescu poate provoca grave prejudicii tarii

Miercuri, 28 Iulie 2010, ora 21:05
7272 citiri
Basescu: Atitudinea lui Voiculescu poate provoca grave prejudicii tarii

Presedintele Traian Basescu i-a raspuns, miercuri, pentru a doua oara presedintelui interimar al Senatului, Dan Voiculescu, intr-un schimb de replici pe tema regulamentului privind convocarea unei sesiuni parlamentare extraordinare.

Seful statului sustine ca "ia nota cu regret de gesturile tot mai iresponsabile ale domnului Dan Voiculescu" si il ataca aratand ca "atitudinea sa poate provoca prejudicii tarii".

"Presedintele Romaniei intelege interesul personal al cetateanului Dan Voiculescu de a nu exista o lege a Agentiei Nationale de Integritate. Domnul Voiculescu nu pare insa constient ca atitudinea sa poate provoca grave prejudicii tarii si cetatenilor romani.

Actiunea Senatului Romaniei, de modificare in sens negativ a legii ANI, a provocat deja foarte multe prejudicii, fiind una din cauzele recentului raport negativ al Comisiei Europene cu privire la respectarea angajamentelor din Mecanismul de Cooperare si Verificare in domeniul justitiei", se arata in scrisoarea presedintelui.

Voiculescu, catre Basescu: Atitudinea superficiala este cauza erorii din sesizare

Traian Basescu il acuza prin intermediul scrisorii pe Voiculescu ca "nu este constient de confuzia pe care atitudinea Domniei Sale o creeaza cu privire la vointa politica existenta la nivelul Senatului Romaniei de a duce la indeplinire angajamentele din Mecanismul de Cooperare si Verificare".

Presedintele sustine, totodata, ca "este covins ca atitudinea si tertipurile domnului Voiculescu nu sunt impartasite de majoritatea membrilor Senatului".

Liderul conservator i-a cerut presedintelui Romaniei, prin cea de-a doua scrisoare, sa precizeze durata exacta a sesiunii pe care o convoaca, desi seful statului a explicat ca lasa la latitudinea Senatului sa fixeze data exacta a sesiunii extraordinare a Parlamentului.

"Asadar, domnule presedinte, trebuie sa precizati durata (numarul de zile, nu o perioada aproximativa) a sesiunii pe care o convocati pentru ca, va place sau nu, asa prevede legea. Evident, Biroul Permanent al Senatului are ultima decizie asupra acestui aspect. Insa, pana atunci, trebuie sa ne asiguram ca fiecare institutie actioneaza conform atributiilor legale de care dispune", scrie Dan Voiculescu.

Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Marcel Ciolacu a tăiat orice cale de comunicare cu Cristian Popescu Piedone. Președintele PSD a declarat joi, 25 aprilie, că nu va mai exista niciun dialog și nicio ofertă pentru Piedone....
Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Preşedintele PSD Sector 1, Petre Florin Manole, a transmis joi, 25 aprilie, că primărița Clotilde Armand are „un drum scurt și previzibil de când a fost prinsă cu mâna-n bugetul local”....
#scrisoare Basescu Voiculescu, #scrisoare prejudicii tara , #presedinte