Basescu: Avem 588 de "intelepti". Parlamentul, posibil convocat pe 19 decembrie

Vineri, 14 Decembrie 2012, ora 14:56
5653 citiri
Basescu: Avem 588 de "intelepti". Parlamentul, posibil convocat pe 19 decembrie
Foto: Antena 3

Presedintele Traian Basescu a anuntat ca, imediat dupa publicarea rezultatelor alegerilor parlamentare in Monitorul Oficial, va convoca Parlamentul, acest lucru putand sa aiba loc chiar pe 19 decembrie, "dupa ora 13".

"Imediat ce se publica rezultatele alegerilor, convoc Parlamentul, iar convocarea trebuie sa tina cont de un element esential: nu pot suprapune functionarea a doua parlamente. Ramane sa decid daca convoc pentru 19 decembrie, dupa ora 13 sau pe 20 decembrie. Dar vreau sa fie cat mai apropiat, ca institutiile rezultate din alegeri sa poata fi rapid puse pe picioare", a spus seful statului, vineri, in cadrul unei conferinte de presa sustinuta la Bruxelles.

Presedintele s-a aflat la Bruxelles, joi si vineri, cu ocazia Summitului Partidului Popular European si lucrarilor Consiliului European.

Basescu acuza presiuni pentru desemnarea premierului

Traian Basescu a spus ca alegerile parlamentare "s-au desfasurat normal, iar rezultatul lor nu este alterat de incidentele din campanie sau din ziua votului".

Intrebat daca este ingrijorat ca USL are majoritate de doua treimi in Parlament, seful statului a raspuns: "Eu nu mai am nicio grija, legat de acest lucru".

"Avem un Parlament atat de mare, in intelepciunea lui - a 588 de 'intelepti'. Cum vor vota ei bugetul tinand cont de prevederile europene...", a ras Traian Basescu.

Basescu si Ponta vor fi, joi, la Bruxelles (Video)

Referitor la summit-ul de la Bruxelles, la care a participat si prim-ministrul Victor Ponta, seful statului a mentionat ca nu s-a intalnit cu premierul, cat timp acesta s-a aflat in capitala Belgiei.

Totodata, Traian Basescu a spus ca nu a vorbit nici cu presedintele UDMR Kelemen Hunor, dar si ca acesta din urma a avut o intalnire la PPE cu Victor Ponta. Intrebat despre o eventuala guvernare UDMR-USL, presedintele a replicat: "Ma vedeti pe mine ridicand o astfel de problema?", dupa care a spus ca nu vrea sa discute problemele interne la Bruxelles, ci dupa aterizarea la Bucuresti.

Nu in ultimul rand, Basescu a precizat ca nu va spune ce contine documentul dat lui Martin Schulz, adaugand ca documente similare au fost inmanate si lui Jose Manuel Barroso si presedintelui francez Francois Hollane, documente care sunt "in interesul Romaniei".

Rezultatele alegerilor parlamentare, trimise spre publicare la Monitorul Oficial (Video)

Biroul Electoral Central a trimis vineri la Monitorul Oficial rezultatele oficiale ale alegerilor parlamentare care s-au desfasurat duminica, 9 decembrie.

Presedintele Traian Basescu a anuntat recent, printr-un comunicat remis Ziare.com, ca va invita partidele la consultarile pentru desemnarea premierului dupa ce rezultatul scrutinului va fi in Monitorul Oficial.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Marcel Ciolacu, premierul României a postat imagini din aeronava oficială cu care revine în ţară, alături de grupul de tineri blocaţi pe aeroportul din Dubai, el afirmând că zâmbetele lor...
#Traian Basescu convocare Parlament, #Traian Basescu nominalizare premier, #Parlament convocat Monitorul Oficial, #Parlament convocat 19 decembrie , #presedinte