Basescu: Barroso ne trimite oameni care sa lucreze in structurile de absorbtie a fondurilor

Autor: Ana Ilie
Vineri, 08 Februarie 2013, ora 21:43
3232 citiri
Basescu: Barroso ne trimite oameni care sa lucreze in structurile de absorbtie a fondurilor
Foto: Digi 24

Presedintele Traian Basescu a anuntat, dupa Consiliul European de la Bruxelles, ca presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, s-a oferit sa trimita oameni de la Comisiei in Romania, in structurile de absorbtie a fondurilor europene, pentru a ajuta tara noastra sa recupereze intarzierile in acest domeniu.

"Am mai avut o discutie cu Barroso si premierul guvernul, ii rog sa tina cont. Avem in vedere ca avem resursa financiara, Barroso s-a oferit sa transfere de la Comisie un numar suficient de mare de oameni care sa lucreze in toate structurile de absorbtie a fondurilor pentru ca Romania sa recupereze rapid", a anuntat Basescu, vineri.

Traian Basescu: Romania a obtinut cea mai mare crestere procentuala a bugetului UE

Avantajul acestui ajutor este ca Romania va invata direct de la specialistii CE. "Daca vom beneficia de asistenta CE, invatam toate tehnicile de prezentare a proiectelor, a gandurilor bune", a spus seful statului.

De altfel, Basescu s-a declarat solidar cu Barroso, care si-ar fi dorit un buget UE mai consistent. "Eu inteleg dezamagirea lui Barroso cu care sunt solidar, dorea un buget mai ambitios care sa asigure tuturor tarilor crestere; nu s-a putut, cele mai multe tari au pierdut. Pierderi foarte mari pe coeziune", a aratat presedintele roman.

Basescu si-a exprimat insa credinta ca bugetul, in forma sa adoptata vineri, va trece de Parlamentul European, si a cerut parlamentarilor romani de toate orientarile sa voteze pentru acesta. "Bugetul este un act politic. Acesta nu este decat sinteza bugetului. Din acest moment se intra in Consiliu si Parlament care au co-decizie si pot aproba sau respinge. Parerea mea este ca nu va fi respins".

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#Traian Basescu Barroso oameni absorbtie fonduri, #Comisia Europeana specialisti absorbtie fonduri , #presedinte