Basescu: Bietul ex-rege, impins intr-o partitura politica cu Voiculescu si PSD

Joi, 22 Septembrie 2011, ora 23:13
3377 citiri
Basescu: Bietul ex-rege, impins intr-o partitura politica cu Voiculescu si PSD
Foto:B1 TV

Presedintele Traian Basescu a declarat, joi seara, ca regele Mihai, pe care l-a numit "ex-regele", a fost atras intr-o partitura politica alaturi de Dan Voiculescu si de PSD.

"Bietul ex-rege nu-si da seama ca a fost impins intr-o partitura. E problema dansului apropierea de domnul Voiculescu, de PSD..." a spus Traian Basescu la B1 TV.

El a acuzat "lipsa de decenta" din partea Casei Regale in a se prezenta ca "solutie", atacandu-l in special pe ginerele regelui, principele Radu, pe care l-a acuzat ca "nu are simtul ridicolului".

Basescu: Imi asum esecul pe Schengen, Olanda a avut comportament neeuropean

Nu rege, ci ex-rege

Traian Basescu spune ca nu poate sa-l numeasca rege pe fostul suveran, pentru ca Romania are o constitutie care arata ca e republica, asadar acesta e un "ex-rege".

"N-avem niciun fel de relatii, dupa condamnarea presedintelui a incetat sa vina la Ziua Nationala nici presedintele Iliescu si n-a venit nici ex-Regele Mihai. Romania nu are un rege, are un ex-Rege, eu trebuie sa ma responsabilitatea termenilor, nu sunt nici ziarist, nici politician de rutina, datoria mea e sa apar Constitutia Romaniei.

Nu pot intra in acest joc, sa ma fac ca Romania are un rege, ca sa nu ma atace presa. Nu ma pot preface ca domnul Duda joaca un rol de prim consort. Cum un presedinte poate tolera aformatiile domnului Duda 'Constitutia e o bazaconie'. Nu numai mentalitatea ma face sa resping apropierea

(...) Asa cum spune (Printul Duda) exista un articol care spune ca articolul unu nu poate fi schimbat, poate fi scris un alt articol, sa spuna ca articolul unu poate fi schimbat. Domnul Duda habar n-are! Ar putea afla ca exista solutia ca actualul Parlament sa se transforme in constituanta si PSD si PNL ar pleda pentru o constitutie noua in care sa introducem monarhia. Asa pare, daca nu e un joc in care ex-regele Mihai e personaj intr-un joc politic...

(...)Cat Romania are o Constitutie, nu pot intra in jocuri ieftine, de imagine.Nu sunt alarmat, sunt pur si simplu revoltat. Nu poti sa spui ca aceasta Constitutie e o bazaconie, ca articolul unu poate fi schimbat", a mai spus presedintele.

Basescu: In 2012, risc major de revenire a recesiunii - vezi ce solutii propune

El considera ca, totusi, regele Mihai e o "personalitate", dar ca se lasa prins intr-un joc politic, in care partidele vor sa capteze electoratul monarhist.

Intrebat despre rugamintea vicepresedintelui PDL, Theodor Paleologu, care ii ceruse sa vina in Parlament la discursul regelui, Basescu l-a rugat "sa-si tina rugamintile pentru cine vrea".

Presedintele l-a atacat pe printul Duda, spunand ca "domnul Duda joaca si el un rol, pe care si l-a autoatribuit, n-are simtul ridicolului. Daca e doar un rol, nicio problema"

Traian Basescu a mai spus ca "la Cotroceni am lucrat cu destui consilier monarhisti, n-am alergie la ideea de monarhie, simpatizez regimul monarhic ca structura, e impresionant (...) Am mare respect pentru ce a facut monarhia in general. Sa va spun ceva, monarhii romani nu i-au permis revenirea lui Cuza in tara, i-au interzis sa intre in tara.

Eu am fost revoltat cand il fugarea politia prin aeroportul Otopeni (...) Astazi cred ca a incerca sa te pozitionezi undeva deasupra acestei natiuni, a parea ca esti solutia, sau asta e impresia pe care o emana toate iesirile de la fosta Casa Regal nu cred ca reprezinta decenta".

Basescu, despre intelectuali: Paleologu-asta micu, Lazaroiu - sa ma sune

Basescu: Remanierea, la momentul potrivit - cu certitudine trebuie facuta

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Basescu ex rege, #Basescu bietul ex rege, #Basescu rege partitura, #Basescu Regele Mihai , #presedinte