Basescu: Blaga, o uriasa dezamagire. Romanii sa nu voteze cu 'ursul' la europarlamentare

Joi, 01 Mai 2014, ora 15:28
4503 citiri
Basescu: Blaga, o uriasa dezamagire. Romanii sa nu voteze cu 'ursul' la europarlamentare
Foto: B1TV

Presedintele Traian Basescu a vorbit, joi, despre necesitatea ca fortele politice de dreapta sa se uneasca dupa alegerile europarlamentare, la care le-a cerut romanilor din nou sa nu voteze cu Martin Schulz, candidatul socialistilor.

Intr-o emisiune la postul B1TV, presedintele a atacat PSD-ul condus de Victor Ponta, spunand ca este "un partid nedemocratic", iar fortele de dreapta ar trebui sa se uneasca pentru a contracara "puterea uriasa" pe care o are actualul partid de guvernamant.

Basescu: Nimeni, dintre cei care fura, sa nu stea linistit!

"Presedintele are ultima semnatura pentru numiri la Inalta Curte, la SRI, la Parchete. Sunt parghii care chiar ar da puterea totala PSD. Principalul obiectiv al fortelor democratice ar trebui sa fie o balansare puternica a puterii uriase pe care o are PSD acum. Are trusturi media care denigreaza orice institutie care nu li se supune", a afirmat presedintele.

Basescu: Reactia lui Voiculescu, de om vinovat. Avea un muscoi mare pe cap?

In contxt, Traian Basescu a spus ca presedintele PDL, Vasile Blaga, reprezinta pentru el "o uriasa dezamagire", exprimandu-si opinia ca "daca Blaga nu va realiza acei 20% la europarlamentare, va cauta orice solutie pentru a scapa de esec", acesta fiind motivul pentru care liderul PDL "l-a promovat pe Predoiu atat de devreme".

"Dupa europarlamentare, dreapta trebuie sa mearga unita. Electoratul nu se va muta peste noapte in turul doi, iar sansele de victorie ale candidatului dreptei se vor minimaliza. (...) Daca voi discuta, voi discuta cu presedintii partidelor de dreapta. Sa se stranga, sa stabileasca criterii in luna iunie si sa spuna: 'Acesta este candidatul dreptei'. Trebuie creat mediul stanga-dreapta. Dupa europarlamentare se vor dumiri, cand vor vedea fiecare capacitatea partidului de a aduce voturi", a mai spus presedintele.

Intrebat in contextul alegerilor europarlamentare daca isi retrage acuzatiile la adresa lui Martin Schulz, presedintele a negat, ba chiar a intarit aceste acuzatii.

"Nu. Uitati-va ca fostul premier german Schroeder se pupa pe gura cu Putin, iar Schulz e din acelasi partid, ati vazut pozitia lui relaxata fata de ce s-a intamplat cu Crimeea. Daca vreti sa aveti un presedinte de Comisie Europeana care sa tina cu Romania si nu cu 'ursul', nu votati PSD la europarlamentare!", le-a transmis presedintele romanilor, cu trimitere la Federatia Rusa.

Martin Schulz, surprins de "agresivitatea si ostilitatea" lui Basescu

Crin Antonescu nu a rezistat presiunii "mogulului Voiculescu"

Seful statului a spus ca daca Victor Ponta va ajunge presedinte, Dan Voiculescu "se va duce la Cotroceni ca la el acasa", de aceea dreapta ar trebui sa aiba un unic candidat inca din turul intai.

Basescu: Voiculescu se va duce la Cotroceni ca la el acasa, daca Ponta ajunge presedinte

El s-a ferit de aceasta data sa mai dea nume de prezidentiabili, dar l-a criticat pe Crin Antonescu, reamintind de lovitura de stat din 2012.

"Crin Antonescu nu imi da niciun element sa il cred ca se va comporta altfel. A demonstrat ca s-a facut pres in fata lui Voiculescu, care a anuntat la televizor ca 'in data de' presedintele va fi suspendat. Crin Antonescu a cerut aviz CCR pentru suspendare si le-a dat termen 24 de ore. E un om care a probat ca nu a rezistat presiunii mogulului Voiculescu.

Nu am garantii, dar cred ca Boc si Udrea nu ar face asa ceva. Mai departe nu ma duc pentru ca nu ii cunosc suficient de bine. Trebuie sa ii cunosti in interior", a mai spus presedintele, intrebat fiind de Mihai Razvan Ungureanu si Catalin Predoiu, ceilalti prezidentiabili ai dreptei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#Basescu Blaga dezamagire, #Basescu unificare dreapta, #Basescu Martin Schulz , #presedinte