Basescu: Boldea e in Kenya. Il vom gasi si in gaura de sarpe

Vineri, 23 Martie 2012, ora 13:42
7605 citiri
Basescu: Boldea e in Kenya. Il vom gasi si in gaura de sarpe
Foto: TVR Info

Presedintele Traian Basescu a declarat, vineri, ca deputatul Mihail Boldea, pentru care exista un mandat de arestare in lipsa, se afla in Kenya, dar ar putea pleca de acolo curand.

"Il vom gasi si in gaura de sarpe", a promis seful statului, aflat la sedinta de bilant a SRI pe 2011.

"Am vazut aprecierile din presa cu privire la cazul Boldea - imediat ce am aflat, am vrut sa stiu cum a fost posibil, tot mandatul meu am umblat dupa astia sa-i aducem inapoi - Necolaiciuc, Omar Hayssam. Cate interventii a trebuit sa fac la presedintele Indoneziei in cazul Popa, la presedintele Ciprului legat de comisia rogatorie... Ma voi ocupa de acest caz, pentru aducerea lui Boldea, facem toate eforturile politice.

Kovesi explica de ce nu l-au tinut pe Boldea in tara: Daca Parlamentul ne datea avizul in 6 luni...

E in Kenya acum, nu stiu unde va fi diseara. Ce va pot spune legat de acest caz - exista tentatia publica de a da vina pe procurori. Nu, cred ca a fost o neindemanare a procurorilor. Au avut 24 de ore sa faca 22 de perchezitii judiciare, sa audieze 20 de oameni, sa faca referat de arestare pentru doi dintre ei.

E clar ca au putut sa greseasca. E clar ca oamenii astia n-au vrut sa-l scape pe Boldea, nu puneau in dosar toate probele, altfel. Probabil a fost si o eroare legata de statutul lui Boldea, diferit de al celorlalti", a mai declarat presedintele.

El a laudat SRI pentru ca a executat misiunea in cazul Boldea, adica ascultarea telefoanelor, spunand insa ca nu a avut si atributii de filaj.

"Inca de azi-noapte statul roman a declansat toate procesele pentru ca domnul Boldea sa revina in patrie. Nu stiu cat va dura, dar il vom gasi si in gaura de sarpe, va trebui sa vina", a incheiat Basescu.

Seful statului a raspuns unei intrebari referitoare la ce inseamna cazul Boldea pentru Romania, in contextul raportului pentru Mecanismul de Cooperare si Verificare al Comisiei Europene.

"Modul in care Parlamentul a reactionat va aduce o bila alba(...) Stii ce v-as ruga sa va imaginati? Romania in Spatiul Schengen, fara control de frontiera cu Ungaria, cu Bulgaria. E clar ca trebuie sa ne adaptam legislatia cu privire la retinerea potentialilor infractori, la aceasta realitate", a mai transmis Basescu.

Deputatul Mihail Boldea, acuzat de fapte grave de coruptie, a plecat din tara pe 17 martie, cu cateva zile inainte ca Parlamentul sa dea aviz pentru arestarea sa.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cristian Popescu - Piedone, avans considerabil față de ceilalți candidați la Primăria Capitalei, conform ultimului sondaj de opinie
Cristian Popescu - Piedone, avans considerabil față de ceilalți candidați la Primăria Capitalei, conform ultimului sondaj de opinie
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
#Basescu Boldea fugit, #Basescu Boldea Kenya , #presedinte