Basescu catre militarii romani din Afganistan: Va astept pe toti acasa!

Marti, 30 Noiembrie 2010, ora 20:15
2678 citiri
Basescu catre militarii romani din Afganistan: Va astept pe toti acasa!
Foto: Arhiva

Presedintele Romaniei, Traian Basescu, i-a vizitat, marti, pe militarii romani din Afganistan, carora le-a adresat un mesaj cu prilejul Zilei Nationale a Romaniei si le-a spus ca ii asteapta pe toti, cu bine, acasa.

"Incep prin a va multumi pentru ce faceti pentru Romania, pentru ce faceti pentru NATO, pentru ce faceti pentru lumea civilizata. Armata Romanei si-a dat jertfa de sange in Afganistan si, asa cum ne-am angajat de la sosirea in Afganistan, nu vom pleca decat dupa ce ne vom indeplini misiunea", a declarat Traian Basescu, conform unui comunicat de presa remis Ziare.com.

Seful statului le-a mai spus militarilor romani ca desi la ultimul summit NATO Alianta si-a propus ca fortele de securitate afgane sa preia pana in 2014 intreg teritoriul tarii, acest lucru "nu trebuie sa fie considerat un termen in care NATO se retrage din Afganistan".

"N-as vrea sa se creeze obiective de plecare din Afganistan, inainte ca Afganistanul sa fie complet sigur. Analizele arata ca 2014 este inca un termen optimist. Vom ramane deci, pana cand Afganistanul va ramane complet sigur si populatia afgana va putea sa-si desfasoare viata in siguranta si intr-un mod care sa-i permita sa spere la un trai bun, in viitor", le-a mai transmis seful statului roman militarilor dislocati in Afganistan.

De asemenea, presedintele le-a multumit tuturor pentru modul in care isi indeplinesc misiunile si i-a asigurat ca romanii sunt alaturi de ei.

"Va doresc sa va indepliniti misiunea asa cum ea a fost stabilita de comandantii vostri si, cel mai mult, va doresc sa va intoarceti toti acasa, atunci cand va terminati ciclul pe care trebuie sa-l faceti in Afganistan. Inchei dorindu-va voua, familiilor voastre un 1 Decembrie cu bucurie si sarbatori cu bine! Si, inca odata, va astept pe toti acasa! Va multumesc, militari romani!", a incheiat presedintele.

Traian Basescu a efectuat marti o vizita neanuntata in Afganistan, insotit fiind de ambasadorul SUA la Bucuresti, Mark Gitenstein.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Senatorul PSD Vasile Dîncu a declarat că renunţarea la varianta unui candidat comun PSD-PNL la Primăria Capitalei şi susţinerea unui candidat propriu denotă ”mai multă flexibilitate”....
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, proaspăt desemnată candidatul social-democraților la Primăria Capitalei, și-a început deja discursurile de candidat, marți, 23 aprilie, la nici...
#Basescu Afganistan, #Basescu militari romani Afganistan , #presedinte