Basescu, catre tinerii judecatori: Sa aveti un singur stapan - legea!

Miercuri, 17 Iunie 2009, ora 14:06
1522 citiri
Basescu, catre tinerii judecatori: Sa aveti un singur stapan - legea!

Presedintele Traian Basescu a declarat miercuri ca principala problema a Justitiei este lipsa de credibilitate, de aceea i-a sfatuit pe noii judecatori ca singurul lor stapan sa fie legea.

"Momentul de criza al Justitiei este acela in care dumnevoastra deveniti parte la incalcarea Constitutiei. Aceasta este marea criza a sistemului din Justitie. De aceea, va rog sa aveti un singur stapan: Legea! Romanii au nevoie sa isi reconsolideze increderea in Justitie", a declarat presedintele.

Seful statului a subliniat faptul ca noua promotie de magistrati este prima care a sustinut examen pentru a intra in sistem, ceea ce ne da speranta ca membrii ei sunt bine pregatiti profesional.

"Pentru mine a devenit o traditie ca fiecare promotie de noi judecatori si procurori sa fie primiti la Cotroceni ca semn al respectului meu pentru ei. Prin aceasta ceremonie au trecut peste 1.000 de judecatori si procurori de cand implinesc functia de presedinte. Insa sunteti prima promotie care nu a mai putut intra in magistratura fara examen. Asta ne da speranta ca intra in sistem procurori bine pregatiti profesional", a mai declarat presedintele.

Traian Basescu le-a spus magistratilor ca pot face ceea ce vor cand ajung sa fie numiti pe post, avand in vedere ca devin inamovibili cand se semneaza decretul de numire, dar credinta lui este ca nu vor face asa.

"Aceste lucruri se intampla in Justitie si de multe ori contrazic functionarea statului de drept. (...) Criza se adanceste azi (miercuri n.red.) cand CSM a pierdut un proces la CCR. Apelul meu: Sa aveti un singur stapan: legea. Daca vom privi cu atentie boala majora a societatii romanesti este modul defectuos in care functioneaza Justitia", a mai spus presedintele.

Traian Basescu a reiterat ideea ca judecatorul nu se pronunta destul de repede, iar cea mai mare nedreptate este sa faci dreptate prea tarziu.

"Comiti azi o infractiune si esti condamnat peste 10 ani. Efectul actului de justitie nu mai este acela care ar trebui sa fie. Apelul meu este sa faceti Justitia bine si repede.

Dreptatea nu trebuie intarziata. Succesul dumneavostra este si succesul Romaniei. Va doresc sa fiti drepti, buni si puternici. Legea va protejeaza", a mai spus Basescu.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Traian Basescu, #magistrati procurori, #Legea stapan , #presedinte
Comentarii
Poza gelu
gelu
rank 1
Cine vorbeste de respectarea legilor, Traian, Traia, Trai, Tra, Tr, T.. un mare fis, ha, ha,ha!!!
Poza Ghilotina
Ghilotina
rank 5
Repet ce am mai spus si altadata (si Presedintele o stie , pt.ca ii sunt adresate memorii ) :