Basescu, catre Tudose: Fiti prim-ministru, nu gainar de Brailita! Cereti revocarea ministrului de Interne!

Joi, 11 Ianuarie 2018, ora 01:01
8740 citiri
Basescu, catre Tudose: Fiti prim-ministru, nu gainar de Brailita! Cereti revocarea ministrului de Interne!
Foto: Facebook/ Traian Basescu

Fostul presedinte Traian Basescu ii transmite premierului Tudose sa fie prim-minitru, nu "gainar de Brailita" si sa ii ceara institutional demisia ministrului de Interne Carmen Dan fara sa o umileasca si fara sa practice jocuri politice pe seama Politiei Romane.

Basescu ii cere si ministrului Afacerilor Interne sa demisioneze pentru a le da o lectie lui Liviu Dragnea si lui Mihai Tudose: "Aratati-le ca din trei, singurul barbat sunteti dumneavoastra", spune Basescu.

"A da batalia cu Dragnea prin umilirea unui ministru nu este demn pentru un prim-ministru. Iar daca acel ministru este femeie, jocul umilintei va descalifica iremediabil. Un prim-ministru are instrumentul institutional al solicitarii de revocare adresata Presedintelui Romaniei", scrie Traian Basescu pe pagina sa de Facebook.

El ii spune lui Tudose sa fie prim-ministru, nu "gainar de Brailita" si sa ceara institutional revocarea lui Carmen Dan, fara sa o umileasca si fara sa faca jocuri politice pe seama Politiei Romane.

"Fiti prim-ministru, domnule Tudose, nu gainar de Brailita. Cereti institutional revocarea ministrului Carmen Dan si inchideti jocul. Fara umilirea ministrului Internelor, fara jocuri politice pe seama Politiei Romane. La consecintele mutarii bataliei politice din PSD pe spinarea Politiei Romane v-ati gandit, domnule prim-ministru? Dar tu, Dragnea, te-ai gandit? Nemernicilor, sunteti in stare sa distrugeti institutii vitale ale statului in setea voastra de putere", mai scrie Basescu.

La finalul postarii, fostul presedinte i se adreseaza ministrului de Interne, spunandu-i sa isi dea demisia, oferind in acest fel o lectie premierului si liderului PSD.

"Doamna ministru Carmen Dan, dati o lectie lui Dragnea si lui Tudose si demisionati. Acesti doi politicieni va folosesc in batalia lor dusa la cel mai jos si stupid nivel. Aratati-le ca din trei, singurul barbat sunteti dumneavoastra. Demisionati, doamna", spune Basescu.

Premierul Mihai Tudose a afirmat ca a fost "mintit" de ministrul Carmen Dan, care l-a informat ca cel pe care l-a propus pentru postul de sef al Politiei Romane, Catalin Ionita, accepta functia, dar, cand l-a sunat personal, acesta a refuzat categoric.

"Un ministru care isi permite sa ma minta in halul acesta... nu mai am ce sa mai lucrez", a declarat Mihai Tudose.

Intrebat exact ce inseamna acest lucru, Tudose a precizat ca, daca ministrul Dan isi va prezenta demisia, o va accepta.

"Daca va fi lasata, va demisiona", a precizat premierul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#basescu demisie carmen dan , #presedinte