Basescu, cearta in direct cu un colonel in rezerva: Eu nu beau whiskey cu generalii!

Vineri, 22 Martie 2013, ora 08:23
19744 citiri
Basescu, cearta in direct cu un colonel in rezerva: Eu nu beau whiskey cu generalii!
Foto: Arhiva

Presedintele Traian Basescu s-a certat in direct, joi seara, cu un colonel in rezerva.

Dupa conferinta de presa sustinuta la Cotroceni, seful statului a intrat in direct prin telefon la Romania TV, pentru a lamuri cateva aspecte legate de modificiarile la statutul militarilor, insa discutia a degenerat intr-un conflict verbal cu colonelul in rezerva Valeriu Pricina.

"Ati facut armata la munci agricole", i-a spus Traian Basescu vicepresedintelui Sindicatului Militarilor in Rezerva.

Primul luat la tinta de Basescu a fost, insa, jurnalistul Florin Iaru.

"Am intervenit pentru ca dezbaterea cu privire la Armata ma obliga sa corectez informatiile tendentioase, gresite sau voit deformate. Domnul Iaru era suparat ca Armata romana are 400 de generali. Cand o sa fiti seful CSAT, sa spuneti cati generali sunt! Deocamdata abtineti-va!", i-a spus seful statului jurnalistului aflat in studioul Romania TV.

Basescu, despre modificarea statutului militarilor: Tradare nationala sau profunda prostie

"Armata romana are o cifra de generali care incepe cu 90. Sunt generali cu o stea, pana la trei stele, sunt comandanti de divizii sau atasati in afara tarii si restul sunt in trupele operative sau in justitia militara", a continuat presedintele.

Acesta a mentionat ca are "responsabilitatea termenilor", precizand ca "oricat ar veni in studiouri alde domnul Pricina sau mai stiu eu ce ziarist, nu poate sa formuleze adevarurile despre Armata, asa cum eu le stiu din rapoartele Armatei".

Dogaru si Princina, armata la munci agricole

"Armata romana are numarul de generali in deplin acord cu numarul de militari pe care il are. Armata romana este organizata dupa standarde NATO, iar toti generalii despre care vorbim din comandamentele de arma si de la Statul Major General sunt oameni care au participat la reformarea Armatei, iar indepartarea lor peste noapte este o greseala. (...)

Uitati de generali ca domnul Pricina si domnul Dogaru (Mircea Dogaru - n.red.), care au facut armata la munci agricole. Nu mai faceti pe strategul militar, domnule Pricina. Armata o s-o apar pentru ca este o armata moderna, chiar daca, va dau dreptate, domnule Pricina, nu are dotarile necesare; dar nu presedintele aproba bugetul. Si eu as fi vrut sa aiba Armata romana avioane F16, dar atat a putut tara pana acum. Nu mai considerati Armata NATO de astazi ca fiind armata de la munci agricole de dinainte de Revolutie", a completat Traian Basescu.

Intrebat despre motivele pentru care se vorbeste deseori despre "generalii lui Basescu", seful statului a explicat ca nu cunoaste decat trei generali din MApN: pe seful Statului Major General, pe seful Trupelor Terestre si pe seful Fortelor Navale.

"Dezinformati precum respirati", i-a spus Valeriu Pricina sefului statului. Replica lui Traian Basescu nu a intarziat sa apara.

"Mitul acesta se alimenteaza de la unul ca domnul Pricina, ca Dogaru, ca ziaristul vesel. Eu un singur lucru vreau sa spun: eu nici nu beau nici bere, nici vin, nici whiskey cu generalii. Si cu asta basta", a completat Traian Basescu.

In final, seful statului a accentuat ca va face tot ce ii sta in putinta ca legea privind modificarea statutului militarilor sa nu fie adoptata in forma actuala, pe care el a respins-o de la promulgare.

"Am discutat de trei ori cu ministrul Dusa. Prima data a sustinut legea, dar apoi, explicandu-i efectele, a fost de aceeasi parere cu mine, ca trebuie intoarsa. Daca Parlamentul va insista sa mentina legea, n-o sa am decat sa ma duc la CCR pentru ca afectarea capacitatii de comanda a Armatei nu este un lucru usor. Armata are ca sef ierarhic seful Statului Major General, nu trebuie inchinata politicului. Voi face tot ce se poate ca o astfel de lege sa nu fie adoptata", a incheiat Basescu.

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#Basescu statut militari, #Basescu cearta Pricina, #Basescu generali whiskey , #presedinte