Basescu cheama partidele marti la consultari

Vineri, 29 Octombrie 2010, ora 15:12
5024 citiri
Basescu cheama partidele marti la consultari

Presedintele Traian Basescu a chemat partidele parlamentare la Cotroceni, la consultari, marti, la ora 12.00.

Seful statului a tinut sa faca precizarea ca spera ca, de data aceasta, toate partidele din Parlament sa accepte invitatia la discutii, pentru ca subiectele abordate sunt foarte importante pentru tara.

Temele abordate la consultarile de marti vor fi: informare cu privire la concluziile Consiliului European de toamna, perspectiva relatiilor cu FMI in lumina concluziilor acestui consiliu si perspectiva aderarii Romaniei la Spatiul Schengen si corelarea cu mecanismul de cooperare si verificare.

"Importanta acestui Consiliu reclama o discutie cu toate partidele politice. De aceea am vrut sa prind o ora cat mai avansata,(...) pentru a transmite tuturor partidelor o invitatie la discutii, la consultari, pentru marti la ora 12, pe trei teme pe care le consider extrem de importante", a spus seful statului, in conferinta de presa de la finalul Consiliului European de toamna de la Bruxelles.

Discutia de baza va fi cea referitoare la decizia ca UE de a sanctiona statele membre care au politici economice si fiscale foarte riscante, care dau dezechilibre macroeconomice.

Basescu s-a aratat de parere ca noile decizii "trebuie sa schimbe comportamentul tuturor partidelor daca vor sa arate responsabilitate si daca vor sa mai pastreze o urma de aer european. Parlamentul si partidele sunt fundamental responsabile in indepliniarea obligatiilor care decurg din acest Consiliu pentru Romania", a aratat seful statului.

In acelasi timp, Basescu a considerat ca deciziile vor fi benefice pentru tara noastra, deoarece vor tempera cheltuielile guvernamentale in scopuri electorale.

"Consider ca aceste masuri prind extraordinar de bine Romaniei. Daca urmariti ciclurile electorale, in fiecare an inainte de alegeri se creeaza dezechilibre care apoi trebuie reparate de guvernul care vine dupa, cum e cazul si in acest moment", a spus presedintele Basescu.

Traian Basescu a mai propus si ca sanctiunile contra tarilor cu politici economice iresponsabile sa fie activate automat, nu prin negociere si decizie politica, asa cum e acum. In acest sens, el s-a pronuntat pentru revizuirea cat mai rapida a Tratatului de la Lisabona.

Referindu-se la aderarea Romaniei la Spatiul Schengen, Basescu a marturisit ca a vorbit cu o serie de lideri ai statelor europene si cu oficiali comunitari, care au apreciat progresele tarii noastre, ca Legea ANI si mica reforma in Justitie, dar au cerut si condamnari.

Vezi ce partide merg marti la consultarile de la Cotroceni

"Nu vom participa decat la consultari impuse de situatiile limita prevazute in Constitutie, precum probleme importante legate de siguranta nationala, dizolvarea Parlamentului sau alte asemenea situatii care nu se pot rezolva decat prin actiunea directa a presedintelui Romaniei.

Nu vom accepta niciodata sa stam la aceeasi masa cu reprezentantii unor constructii politice oportuniste, fara legitimitate, cum este UNPR.

PNL va participa la consultarile prevazute de Constitutia Romaniei pentru formarea unui nou guvern, dupa ce actualul Cabinet va fi demis", a anuntat Mihai Voicu, printr-un comunicat de presa remis Ziare.com.

PSD a anuntat ca va decide luni daca da curs invitatiei presedintelui Basescu.

"O sa analizam luni in Biroul Permanent National si apoi o sa vedem. Este foarte posibil sa nu mergem", a declarat la Antena 3 Liviu Dragnea, secretar general PSD.

Si Daniel Constantin, presedintele PC, a anuntat ca luni vor decide conservatorii daca merg la consultarile de la Cotroceni.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Basescu consultari partide , #presedinte