Basescu crede ca trebuie sa oprim risipa in sistemul sanitar (Video)

Joi, 19 August 2010, ora 14:53
4071 citiri
Basescu crede ca trebuie sa oprim risipa in sistemul sanitar (Video)
Foto; Realitatea TV

Presedintele Traian Basescu a exprimat condoleante familiilor bebelusilor morti in incendiul de la Maternitatea Giulesti si a subliniat ca inainte de a discuta despre subfinantarea sistemului sanitar trebuie sa stopam risipa din acest sector.

"Nu as fi vrut sa fac niciun fel de declaratii pe aceasta tema pana la terminarea anchetei. Incep insa prin a exprima regretul enorm pe care il am pentru acest incident. Transmit condoleante pentru familiile bebelusilor si speranta ca cei care sunt in viata vor fi salvati, dar e doar o speranta", a declarat seful statului la Iasi, unde se participa la o intalnire cu premierul Republicii Moldova, Vlad Filat.

Inca un bebelus ranit in incendiul de la Maternitatea Giulesti a murit (Video)

Presedintele a tinut sa reaminteasca faptul ca a instituit o comisie prezidentiala de analiza a sistemului sanitar formata din specialisti, care a elaborat un raport in care erau prezentate atat concluziile expertilor cu privire la stadiul in care se afla sistemul sanitar romanesc, cat si solutiile propuse pentru rezolvarea problemelor din sistem.

"Reamintesc acum ca la preluarea guvernarii, atat in 2008 cat si in 2009, am predat guvernului raportul legat de nevoia de modernizare a sistemului sanitar(...) Inainte de a discuta despre subfinantare trebuie sa discutam de stoparea risipei. In 2001 avea finantare de un miliard pe an si acum de 4 miliarde pe an. Ceva se intampla daca cresterea de 4 ori a bugetului nu a avut niciun impact", a declarat presedintele Traian Basescu.

Incendiul declansat luni seara la sectia de Terapie Intensiva a Maternitatii Giulesti a dus la moartea a 5 bebelusi si la ranirea grava a altor sase, care se afla acum internati la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitala.

Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
#explozie Maternitatea Giulesti, #bebelusi maternitate Basescu, #Basescu incendiu maternitatea Giulesti , #presedinte
Comentarii
I
I.E.Feher
rank 1
Ceva se intampla daca cresterea de 4 ori a bugetului nu a avut niciun impact", a declarat presedintele Traian Basescu