Basescu crede ca programul Rabla e un esec

Luni, 10 August 2009, ora 07:57
2123 citiri
Basescu crede ca programul Rabla e un esec

Presedintele Traian Basescu este de parere ca programul de reinnoire a parcului auto al Romaniei este un esec.

Seful statului spune ca dintr-un total de 40.000 de autoturisme, s-au vandut aproape 17.100 de unitati si crede ca vina o poarta producatorul Dacia, care nu a avut capacitate de productie pentru a acoperi cererea de pe piata interna si cea germana, informeaza Gandul.

"Programul Rabla pare un esec pentru ca Dacia nu a avut capacitate sa produca si pentru piata interna cat ar fi trebuit, sau cat ar fi fost necesar. Exportul catre Germania practic a sufocat din punctul de vedere al comenzilor uzinele Dacia si nu cred ca aceasta este un lucru rau", a declarat Traian Basescu intr-un interviu acordat emisiunii Pro Motor.

Brent Valmar, vicepresedintele Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile (APIA) sustine ca de la anul, dealerii auto se vor descurca si fara ajutorul unui program precum Rabla, iar Basescu afirma ca fondurile ramase neutilizate in acest an ar trebui reportate pentru 2010.

Seful statului mai spune ca piata germana a absorbit productia uzinelor Dacia, motiv pentru care, la noi, efectele programului nu au fost vizibile, subliniind faptul ca baza pentru Logan este piata romaneasca.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
HMD a anunțat lansarea unui nou model de telefon: The Boring Phone. Produsul va fi prezentat în cadrul unui eveniment la Milan Design Week, pe data de 18 aprilie. Telefonul face parte dintr-o...
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
În ultima perioadă, un număr ridicat de utilizatori Samsung a raportat apariția unor linii verzi pe ecranul telefoanelor lor, fenomen care pare să fi reapărut după o actualizare recentă de...
#Basescu programul Rabla esec, #Traian Basescu Rabla , #presedinte