Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Basescu critica Guvernul si explica de ce a intarziat la inundatii

Autor: Ana Ilie
Joi, 08 Iulie 2010, ora 21:03
4093 citiri
Basescu critica Guvernul si explica de ce a intarziat la inundatii
Foto: presidency.ro

Presedintele Traian Basescu a dezvaluit, joi seara, la TVR, ca a intarziat la inundatii pentru ca a dedicat cateva zile citirii Codurilor de procedura Civila si Penala si a criticat dur Guvernul Boc.

"Guvernul una a spus si alta a facut. Acest lucru motiveaza o oarecare dificultate a relatiei mele cu Guvernul in ansamblul lui".

Traian Basescu a mai spus ca "Gyorgy Frunda a avut o pozitie impotriva intereselor Romaniei" la votarea legii ANI si ca in ceea ce priveste relansarea economica, "daca noi reusim sa ne gestionam resursele si sa accesam banii europeni, avem o sansa uriasa".

Vezi declaratiile lui Traian Basescu in format live-text

Basescu a explicat si de ce a "intarziat" cu vizitele la locul inundatiilor: "am dedicat doua zile citirii acestor legi (Codurile de procedura Civila si Penala, n.r.), de aceea am intarziat".

Insa "prima apreciere este ca autoritatile locale si centrale au actionat mai bine ca niciodata. Cea mai mare parte dintre victime sunt efect a (sic!) propriilor neglijente sau a unor intamplari nefericite. Daca am dubii asupra corectitudinii autoritatilor locale este la Dorohoi. Am mari semne de intrebare".

Seful statului a mentionat din nou resursele reduse aflate la dispozitia Romaniei dupa plata personalului bugetar si cheltuielile sociale: "dupa ce platim dobanzile la imprumuturi, ne mai raman 11% cheltuieli pentru spitale, etc".

"Este foarte adevarat ca si Guvernul una a spus si alta a facut. Si in aparatul central au crescut cheltuielile. Se creeaza o anumita dificultate a mea in relatia cu Guvernul, pentru ca nu pot accepta ideea ca spunem si cand tragem linia dupa primul trimestru constatam cresteri la cheltuieli", a subliniat Basescu.

El a tinut insa sa puncteze: "Nu este o dificultate a relatiei intre mine si premierul Boc. Eu am dat Guvernului termen de gratie pana in septembrie. Acest guvern trebuie sa corecteze cheltuielile cu aparatul bugetar, functionarimea (si salariatii MAI, si de la Sanatate si Agentii si administratii locale), si pensiile si ajutoarele sociale".

Altfel, "suntem o tara condamnata la nedezvoltare daca nu facem ce trebuie".

"Etapa a doua inseamna generalizarea impozitarii. Abia in a treia etapa, dupa ce facem curatenie, daca constatam ca inca mai avem probleme, putem sa vedem daca este cazul sa marim fiscalitatea. De asta sunt un adversar al maririi TVA".

"Sper ca Ministerul Finantelor sa faca un proiect de impozitare a tuturor veniturilor, ca Ministerul Muncii sa analizeze dosarele, ca sa fie analizate programele administratiilor locale. A venit momentul adevarului", a avertizat seful statului.

Sansa Romaniei o reprezinta "cele 32 de miliarde care asteapta la Bruxelles pentru indiguire, autostrazi, etc. Daca nu va exista resursa la buget, autohtona, nu vom avea parte de bani", sustine el.

In ceea ce priveste legea ANI, "domnul Gyorgy Frunda a avut o pozitie impotriva intereselor Romaniei, probabil ca a avut ceva de ascuns el si clientela lui. El intelege perfect care va fi consecinta nefunctionarii in parametri acceptabili a ANI (...)

Efectele nu vor fi bune, exista riscul sa fim decuplati de Bulgaria si raportul pentru Romania in mod cert va fi mai rau decat pentru Bulgaria. Pentru domnul Frunda si cei din jurul lui acest lucru nu este important. In rest nu am ce reprosa UDMR".

Despre relatia cu partidul de guvernamant, Basescu a tinut sa aminteasca faptul ca "exista aceasta perceptie ca eu as mosi PD-L-ul in continuare. Nu e adevarat, va pot spune ca de foarte multa vreme eu nu am discutii legate de partid cu premierul si ministrii".

El a mai adaugat: "Prima mea grija a fost sa le spun: Cautati-va un lider. Nu s-au grabit sa ma asculte pentru ca i-a furat valtoarea guvernarii, dar vor plati enorm daca nu isi gasesc o garnitura noua, oameni nu tineri ci noi".

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#basescu tvr, #basescu frunda, #Basescu inundatii, #Basescu taiere pensii , #presedinte
Comentarii