Basescu da noi informatii despre dosare: 9 firme si persoane din EADS se regasesc si in Microsoft

Joi, 09 Octombrie 2014, ora 16:37
5112 citiri
Basescu da noi informatii despre dosare: 9 firme si persoane din EADS se regasesc si in Microsoft

Presedintele Traian Basescu a reluat, joi, seria informatiilor din dosarul Microsoft, inceputa vineri, afirmand ca sunt 9 firme si persoane din cazul EADS care se regasesc si in acest dosar.

Seful statului i-a raspuns direct judecatorului CSM Horatius Dumbrava, care a cerut sesizarea Inspectiei Judiciare dupa declaratiile lui Basescu de vineri privind dosarul Microsoft.

Basescu acuza un judecator de minciuna: Sunt magistrati care tin neaparat sa faca politica si o fac prost

"Nu ma poate opri dl magistrat sa utilizez informatie si din alte surse. Si ii dau o informatie pentru care il rog sa se duca la CSM fuga-fuga. In analiza noastra in cazul EADS, sunt 9 firme si persoane individuale care se regasesc si in Microsoft, si nu dintre persoanele carora li se ridica statui in dosarul Microsoft, iar aceasta informatie nu este in niciun dosar penal", a spus presedintele, intr-o declaratie sustinuta la Palatul Cotroceni.

Declaratiile lui Basescu si Ponta despre Microsoft si Lukoil, analizate de Inspectia Judiciara (Video)

Acesta a continuat, precizand ca s-a facut un abuz impotriva presedintelui Romaniei, in cazul sesizarii Inspectiei Judiciare de catre judecatorul CSM.

"Este un abuz care, daca se repeta, voi reactiona acum de fiecare data. Nu am placere sa vad dezbateri la televiziuni in care politruci il pun pe presedintele Romaniei pe picior de egalitate cu Victor Ponta cand vine vorba despre presiuni asupra justitiei.

Sunt convins ca DNA le-ar fi pus la dispozitie dosarul si comunicatul, sa se convinga ca mare parte a afirmatiilor mele nu ar fi avut legatura cu dosarul. (...) Am vrut si sa demontez niste campanii care pornisera legate de Microsoft pentru a-i masca pe cei care au colaborat cu justitia si foarte bine au facut", a mai declarat Traian Basescu.

Basescu a semnat: 5 fosti ministri, urmariti penal. Ce informatii are despre dosarul Microsoft

Declaratiile sefului statului vin dupa ce, in aceeasi zi, CSM a anuntat ca va sesiza Inspectia Judiciara in cazul pozitiilor facute publice de lideri politici cu privire la dosarele Microsoft si Lukoil, fiind vizati presedintele Traian Basescu, premierul Victor Ponta si senatorul liberal Varujan Vosganian.

Presedintele Basescu a declarat vinerea trecuta ca in dosarul licentelor Microsoft denunturile au fost facute de romani, nu de straini, asa cum se vehiculeaza in spatiul public.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#Traian Basescu dosar Microsoft, #Basescu EADS Microsoft , #presedinte