Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Basescu, de la Berlin: Avem inca probleme cu selectarea politicienilor care ajung in Parlament

Vineri, 31 Ianuarie 2014, ora 19:44
3450 citiri
Basescu, de la Berlin: Avem inca probleme cu selectarea politicienilor care ajung in Parlament

Presedintele Traian Basescu, aflat vineri intr-o vizita de lucru la Berlin, a declarat ca Romania are inca probleme cu selectarea politicienilor care ajung in Parlament.

Presedintele a mai declarat si ca stie ca statul de drept din Romania este un subiect larg dezbatut in Uniunea Europeana, relateaza Realitatea TV, citand agentia de stiri Mediafax.

"Inca avem probleme in selectarea oamenilor politici care ajung in Parlament. Partidele inca nu au responsabilitatea selectiei celor mai buni oameni pe care ii au la dispozitie. Convingerea mea este ca lectiile ultimilor doi ani pentru actuala majoritate parlamentara vor duce la o revolutionare a modului de selectare a oamenilor politici", a declarat Traian Basescu la Berlin.

Basescu: Obiectivul nostru este sa intram in zona euro in 2018 - 2019

De asemenea, liderul de la Bucuresti a apreciat si ca relatia Romaniei cu Germania este una excelenta din punct de vedere politic.

"Au fost majoritati parlamentare care au incercat sa nesocoteasca faptul ca Romania a indeplinit de mult criteriile de la Copenhaga, care vizeaza statul de drept. Au fost incercari de nerespectare a statului de drept in vara anului 2012, ca de altfel si in luna decembrie 2013.

Ce este semnificativ din acest punct de vedere, si este relevat si in raportul de monitorizare al Comisiei Europene: semnificativ este ca institutiile statului au oprit incercarile de a nesocoti statul de drept, fie ca discutam de decizii ale Curtii Constitutionale, decizii ale Inaltei Curti de Casatie si Justitie sau actiuni ale Parchetului General", a declarat seful statului roman.

Traian Basescu, vizita de lucru in Germania - cu cine se intalneste presedintele (Foto)

Seful statului roman a participat vineri, de la ora 11:00 (ora Romaniei), la Conferinta federala de presa la Parlamentul german (Bundestag) din Berlin, iar de la ora 14:45 a avut o intalnire cu Hans-Gert Pottering, fost presedinte al Parlamentului European, tot in Capitala Germaniei.

De la ora 18:45 (ora Romaniei), Traian Basescu s-a intalnit la Munchen cu presedintele Republicii Federale Germania, Joachim Gauck.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Traian Basescu declaratii Berlin, #Basescu selectare politicieni Parlament, #Basescu vizita lucru Germania , #presedinte